sinagog-tuneller-02

Tüneller ve pedofili skandalının ucu Gazze işgaline mi değiyor?

New York’ta Hasidik Yahudilerin merkezi sayılan Brooklyn Sinagogu’nun altında yasa dışı inşa edilmiş tünelleri ortaya çıkaran polis, çok sayıda Yahudi’yi gözaltına aldı. 

New York polisi, Hasidik Yahudilerin Lubavitch kolunun ibadet merkezi olan “Chabad-Lubavitch World Headquarters” adlı sinagoga, ihbar sonucu baskın düzenledi.

Yapılan incelemede, sinagogun altından, hemen arka sokaktaki mazgala çıkan gizli tüneller tespit edildi. Bu sırada, aralarında sinagogda eğitim gören gençlerin de olduğu, polise mukavemet gösteren ve tünellerden kaçmaya çalışan Yahudiler gözaltına alındı.

Gizli tünellerde ne yapılıyordu?

Tünellerde ne bulunduğunun detayı kamuoyuyla paylaşılmadı ancak Yahudilerin bu tünellerde çocuk kaçırma, tecavüz, işkence gibi suçların işlendiği ritüelleri gerçekleştirdiği iddiası sosyal medyanın gündemine oturdu.

ABD basınında yer alan haberlerde, 6 ay öncesine kadar tünellerin kazım çalışmalarının devam ettiği ifade edilirken, tünellerden çıkarılan kirli yataklar ve bebek arabaları dikkat çekti. 

sinagog-tuneller-03

Sinagogdaki Yahudiler, cemaatin gençleri tarafından inşa edilen tünellerin varlığından son haftalarda haberdar olduklarını iddia etti.

Ne New york polisi ne de Yahudi cemaati henüz tünellerle ilgili resmi bir açıklama yapmadı. 

Lubavitchler İsrail varlığını destekliyor

Baskının olduğu sinagoga bağlı Lubavitch Yahudileri, Newyork’ta yoğun olarak yaşayan diğer Hasidik Yahudilerin aksine İsrail devletini destekliyor. Hasidikler ise, vadedilmiş topraklar ve onun gereği olarak kurulmuş İsrail devletini, barışın önündeki engel olarak görüyorlar.

sinagog-tuneller-01

Tüneller ve Epstein dosyasında zikredilen ünlülerin Gazze işgaliyle ilgisi

2019 yılında pedofili suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar ettiği iddia edilen Epstein’in dosyası geçtiğimiz günlerde bir anda yeniden açıldı. Dosyanın gizlilik kararının kalkmasıyla iddianamede adı geçen ünlü isimler de gündeme oturdu. 

Pedofili skandalında adı geçen Clinton, Trump, Prens Andrew gibi ünlü isimler, Mossad’ın cinsel şantaj tuzağı ile parmağında oynattığı siyasilerin İsrail’e olan koşulsuz ve sonsuz desteğini anlaşılır kıldı.

sinagog-tuneller-04
Epstein dosyasındaki pedofili skandalına adı karışan ünlü isimlerden bazıları.

Mossad bağlantılı Eipstein’in pedofili skandalına adı karışan ABD’li isimlerin yeniden ifşası, sonrasında New York’un göbeğindeki tünellerin ortaya çıkarılması, zamanlama olarak çok manidar. Tüm bunlar, Gazze’de işlediği soykırım sebebiyle başından beri desteklediği İsrail’in artık fazla ileri gittiğini düşünen ABD ile İsrail’in restleşmesi olarak değerlendiriliyor. 

Şayet ABD – İsrail ilişkilerindeki çatlak derinleşirse daha çok kirli işler ve isimler ortaya dökülecek gibi gözüküyor. 

Kaynak: Mira Haber 

Öncesi Austin’in hastaneye kaldırılması hakkında soruşturma
Sonraki İsrail, Gazzeli çocukların yüzde 1’ini öldürdü

Bir Cevap Yazın