Taliban müftüsü evinde cinayete kurban gitti

Afganistan’ın Ghor vilayetinde, Taliban Müftüsü olarak görev yapan hakim Muhammad Juma Amini, evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre saldırganlar, müftünün evinin karşısındaki bir ağaçtan evin içine ateş açarak saldırıyı gerçekleştirdi.

Müftünün hayatını kaybettiği noktada önünde açık duran Kur’an-ı Kerim dikkat çekti. Saldırının faili henüz açıklanmadı ancak Taliban’ı hedef tahtasına oturtan IŞİD’in düzenlediği düşünülüyor. 

Kandahar’daki canlı bomba saldırısı

Kandahar’da dün meydana gelen saldırı sonucu en az 21 Taliban memurunun öldüğü, 50’den fazla kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

Yeni Kabil Bankası önünde düzenlenen korkunç saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi. Muawiya Panjshiri adındaki canlı bombanın, bankada maaş çekmek üzere bekleyen 150 kadar memurun arasına dalarak üzerindeki bomba yüklü kemeri patlattığı bildirildi.

IŞİD, Kandahar saldırısının sorumluluğunu üstlendi

Taliban komutanlarından Mansur Ahmed de Kandahar’daki saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında. 

Geçtiğimiz günlerde Taliban sözcüsü, Nevruz kutlamaları sebebiyle bir açıklama yaparak ülkede güvenliğin sağlanması ve IŞİD’le mücadele alanındaki başarılara dikkat çekmişti. 

Ölü sayısı 100 kişiye ulaştı 

İnternette yayılan ve Afganistan ordusuna ait olduğu iddia edilen bir belgede; Kandahar’daki patlamada 215. kolordu komutanlarından Molla Serdar Muhammed ve Molla Rahmatullah’ın da öldüğü ve toplam kayıp sayısının 100 kişiye ulaştığı ifade ediliyor. 

Kaynak: Mira Haber 


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Bir Cevap Yazın