taliban ile ahmet sah mesud milisleri arasinda catisma 01
taliban ile ahmet sah mesud milisleri arasinda catisma 01

Taliban ile Ahmet Şah Mesud milisleri arasında çatışma

Afganistan’ın bazı bölgelerinde Ahmet Şah Mesud önderliğindeki milislerin ayaklanması ile çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Panjshir eyaletinde, Ahmed Şah Mesud’a bağlı milisler Bazarak, Anaba ve Hisai-Avaal bölgelerinde Taliban ile çatışmaya başladı.

Geçtiğimiz günün sabahında yaşanan sert çatışmalarda Darah ve Abşar bölgelerini ele geçiren gruptan Taliban bölgeleri geri almaya başladı. Her iki taraftan da ağır kayıplar olduğu bildiriliyor.

Ayrıca Ahmed Şah Mesud’a bağlı olduklarını söyleyen grup Baglan ilindeki Taliban polis komutanlarından Molla Nuruddin’i öldürdüklerini bildirdi.

Taliban kaynaklarından elde edinilen bilgiye göre, Kuzeyde ayaklanan grubun Taliban’a karşı yeni kurulduğu ve Fransa desteğinde olduğu söyleniyor.

Kuzeydeki ayaklanmaların bir sebebi de bölgede yasaklanan uyuşturucu trafiği. Taliban’ın yeni yayınladığı genelge ile bir çok uyuşturucu taciri işinden oldu.

Ahmet Şah Mesud’a bağlı milisler

Taliban haşhaş üretimini denetimde tutmak istiyor. Ancak gelirinin büyük kısmı buna bağlı olan savaş ağaları geri adım atmayan Taliban yönetimine karşı savaş bayrağını açmış durumda.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …

İsrail’in enerji ortağı Zorlu’ya Bahçeşehir’de soğuk duş!

İsrail’le pek çok alanda ticari ortaklığı olan ve bu nedenle aylardır protestoların hedefi olan Zorlu …