gazzedeki-sifa-hastanesinde-yakit-sikintisi-nedeniyle-premature-bebeklerin-olum-tehlikesi-9zhmDK4k

Şifa hastanesindeki çaresizlik: Kuvözdeki bebekler ölmeye başladı!

İsrail güçleri Gazze’deki El-Şifa hastanesini tamamen kuşatma ve elektrik kesintisi altına alırken, kuvözlerdeki yeni doğan Filistinli bebekler ölmeye başlıyor. 
 

İsrail savaş uçakları ve tankları, kıyı bölgesinin en büyüğü olan hastanenin dışındaki alanı 12 saatten fazla bir süre aralıksız bombalıyor. 

Cumartesi günü hastanenin bahçesine isabet alan yangın yangına yol açtı. Elektrik tamamen kesildikten kısa bir süre sonra geldi.

Filistin sağlık bakanlığı müdürü Münir el-Burş’a göre, elektrik kesintisi şu ana kadar kuvöze bağlı bir prematüre bebeğin ölümüne yol açtı.

Al-Burş elektrik kısa sürede geri gelmediği takdirde her saat başı daha fazla bebek ve yaşam desteğindeki hastanın öleceğini söyledi. 

000_3436983 (1)_0.jpg

Al-Burş El Cezire’ye “Elektrik hatları kesildi ve jeneratörler çalışmayı durdurdu. Etrafımız sarılmış durumda ve yerlerimizden çıkamıyoruz” dedi. 

El Şifa hastanesi müdürü Muhammed Ebu Salima, şu anda su, yakıt ve internetin olmadığını söyledi.

Sağlık bakanlığı Cuma gecesi yaptığı açıklamada, hastalar, yerinden edilmiş kişiler ve sağlık personeli de dahil olmak üzere hastane kompleksinde 30.000’e kadar kişinin bulunduğunu söyledi. 

Abu Salime, “Hastalar, sağlık personeli, bazı ilk müdahale ekipleri ve sivil savunma personeli de dahil olmak üzere binlerce kişi kompleksin içinde mahsur kaldı.” diye ifade etti.

“Ölüme saatler kaldı ve dünya bizim ölmemizi izliyor ama biz sayı değiliz” diye ekledi.

Kaynak: Mira Haber 

Öncesi Riyad zirvesi: “Gazze sözlerin arenası değil, eylem içindir.”
Sonraki İğrenç paylaşım: “Okulda çocuk yok çünkü hepsini bombaladık”

Bir Cevap Yazın