rusyadan kayyum karari 1653461744 8625
rusyadan kayyum karari 1653461744 8625

Rusya’dan ayrılan şirketlere ‘kayyum’ atanacak

Rus milletvekilleri, Rus kuruluşlarının Moskova’nın Ukrayna’daki eylemlerine karşı piyasadan ayrılan yabancı şirketleri devralmasına izin verecek bir yasa tasarısına ilk onayı verdi.

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya on binlerce asker göndermesinden bu yana, çok sayıda yabancı şirket, Rusya’daki mağaza ve fabrikaların geçici olarak kapatıldığını duyurdu veya tamamen ayrıldıklarını açıkladı.

Parlamentonun alt meclisi (Duma) tarafından ilk görüşmesi kabul edilen yasa tasarısı, devlet kalkınma bankası VEB’nin veya bir komisyon tarafından onaylanan diğer kuruluşların, özellikle yabancı mülkiyeti yüzde 25’i aşan Moskova’nın düşmanca davranan olarak kabul ettiği ülkelerin şirketlerinde kayyım yönetimi olarak hareket etmesine izin verecek.

Interfax’ın bildirdiğine göre, yasa tasarısı, sosyal açıdan önemli mallar üreten şirketler gibi, dış yönetimin uygulanabileceği yedi kriterden bahsediyor, ancak bunun güncellenmesi için bir alan var.

İlginizi Çekebilir

Yahudi dondurmasına toplatılma şoku!

Boykot listesindeki Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor. Siyonist İsrail destekçisi  Unilever, İngiltere ve …

Gazze’de 3 evden 2’si yıkık

UNICEF Sözcüsü James Elder, İsrail’in yoğun saldırıları altında bulunan Gazze’deki her 3 evden 2’sinin yıkıldığını …