vatana ihanetten gozaltina alinan bilim insani iki gun sonra oldu 1656864524 4312
vatana ihanetten gozaltina alinan bilim insani iki gun sonra oldu 1656864524 4312

Rusya’da ‘Vatana ihanetten’ gözaltına alınan bilim adamı öldü

Rusya’da ‘vatana ihanet’ suçlamasıyla gözaltına alınan bilim insanı Dmitry Kolker, gözaltına alınmasından 48 saat sonra hayatını kaybetti.

Rusya’nın önde gelen bilim insanlarından olan Dmitry Kolker, pankreas kanserinin ileri aşamasında olmasına rağmen, vatana ihanet suçlamasıyla tedavi gördüğü hastanede gözaltına alınmasından 48 saat sonra yaşamını yitirdi.

Avukat Alexander Fedulov, Kolker’in Moskova’daki Lefortovo hapishanesine götürüldüğünü söyleyerek, “Dün yaşamını yitirdi. Yarın gözaltına alınmasıyla ilgili şikayette bulunacağız” dedi.

Kolker’in ailesi, Sibirya’nın Novosibirsk kentindeki bir hastanede tüple beslenen bilim insanının, geçen hafta Rusya Federal Güvenlik Servisi memurları tarafından gözaltına alınarak Moskova’ya götürüldüğünü bildirdi.

Aileye göre, Fizik ve Matematik Bilimleri Doktoru Kolker, daha önce bilimsel dersler verdiği Çin’deki güvenlik servisleriyle işbirliği yapmakla suçlandı.

TASS haber ajansında dün yer alan bir haberde, Rusya’nın devlete ihanet şüphesiyle Novosibirsk’te bir başka bilim insanını gözaltına aldığı bilgisi verildi. İki davanın bağlantılı olup olmadığı netlik kazanmadı.

Rusya’da vatana ihanet, 20 yıla kadar hapisle cezalandırılıyor.

İlginizi Çekebilir

Dunya Katliama Kayitsiz Kalmiyor Abddeki Columbia Universitesinde Baslayan Ve Tum Dunyaya Yayilan Universitelerdeki Filistine Destek Protestolari Ingiltereye De Sicradi 1715004622793

İngiltere’nin prestijli üniversitelerinden Gazze’ye dayanışma mesajı

Cambridge ve Oxford üniversitelerindeki öğrenciler Pazartesi günü erken saatlerde üniversite arazisinde Filistin yanlısı kamplar kurarak …

PKK’lı isim, kendisine kucak açan İsveç’te tecavüz suçuyla manşette!

PKK’nın Avrupa sorumlusu Senanik Öner’den mide bulandıran hareket; ahırda atlara tecavüz ederken suç üstü yakalandı!  …