Rusya yasta; IŞİD korkunç görüntüleri servis etti! [Videolu]

Rusya yasta; bayraklar yarıya indi, ülkeyi şok eden Crocus City saldırısında ölü sayısı 137’ye yükseldi. 

Moskova, Çeçen savaşından bu yana son yılların en şiddetli ve ölümcül saldırısıyla yüzleşti. Şehrin göbeğinde binlerce kişinin içinde olduğu Crocus konser salonu, dakikalar içinde kana bulandı.

Salonda ve koridorlarda kurbanların bir kısmı başından vurularak, bir kısmı boğazı kesilerek öldürüldü. Rusya’da açıklanan ölü sayısı 137’ye yükseldi. 

IŞİD, saldırıyı üstlendi, korkunç görüntüleri yayınladı 

Rusya, başından beri failleri başka yerde arasa da IŞİD, Rusya’yı şok eden saldırıyı üstlendi ve medya kanalı Amaq üzerinden olayın detaylarını paylaştı. Örgüt, Tacikistan uyruklu 4 saldırganın fotoğraflarıyla birlikte kan donduran görüntüleri servis etti. 

🔞 Aşağıdaki video, rahatsız edici sahneler içerir. 

Saldırganlardan üçü, makineli tüfekler, tabanca ve bıçaklarla salonda ve koridorda korkuyla kaçışan insanları hedef alırken, dördüncü kişi yangın bombaları kullanarak AVM’nin pek çok noktasını ateşe verdi. Binanın büyük bölümünün küle döndüğü yangın sebebiyle, tuvaletlere saklanan çok sayıda kişinin dumandan zehirlenerek öldüğü biliniyor. 

Örgüt, yayınladığı bildiride saldırının “IŞİD ve İslam’la savaşan ülkeler arasındaki şiddetli savaşın normal bağlamı içinde gerçekleştiğini” savundu.

 Rusya’nın “Terör Seçici” tutumu

Yıllardır PKK terörüyle savaşan Türkiye’yle son dönemde yakınlaşan Rusya, IŞİD’i terör örgütü olarak kabul etmesine rağmen Türkiye’nin başına on yıllardır bela olan PKK ve uzantılarını terör örgütü olarak görmüyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Dördüncü Avrupa Dairesi Başkanı Aleksander Botsan, 2017 yılında yaptığı açıklamada, Rusya’da PKK ve Suriye’deki YPG örgütlerini terörist olarak tanımadıklarını açıklamıştı. 

1984 yılından beri köyleri yakan, evleri basan, sivilleri kaçırıp infaz eden eli kanlı örgüt, yıllar boyu Türkiye’de önceki gün Moskova’da öldürülenlerin katbekat fazlasını katletti.

PKK, her daim bölgesel çıkarlarına elverişli bir aparat olması hasebiyle Rusya’nın terör listesine hiçbir zaman girmedi. Bilakis, Rusya Ortadoğu planları için kullandığı PKK ve uzantılarını Suriye’de açıkça desteklemekten hiç çekinmedi. 

PKK ile Rus bayrakları aynı karede: Rus komutanın PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG’nin sözcüsü ile basın toplantısı yaparken verdiği poz.

İkiyüzlülüğün çilesini halklar çekiyor”

Uzmanlara göre bazı devletlerin terör örgütleri arasında seçim yaparak onları terörist olarak nitelememeleri “ortak çıkarlara dayalı çifte standart örneği” olarak yorumlanıyor. Uzmanlar uluslararası alanda terörle mücadeledeki iki yüzlülüğün çilesini halkların çektiğine vurgu yapıyor.

Ülkelerin, kendi sinir uçlarına dokunulmadığı takdirde “terör eylemlerini” yok sayması, terör ağlarının güçlenerek yayılmasına, umulmadık zamanda ortaya çıkan bir acıya dönüşebiliyor. 

Moskova’daki saldırıları değerlendiren uluslararası ilişki uzmanlarının ortak görüşü, Türk halkının acılarını görmezden gelen Rusya’nın bir kez daha düşünüp bu olaydan ders çıkarması yönünde.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

‘Mavi Marmara 2’ filosunun Gazze’ye çıkışı ertelendi

Filistinlilere yardım götürmek üzere Cuma günü Gazze Şeridi’ne doğru yola çıkacak olan gemi filosu, idari …

Hz. Muhammed’e hakarete sessiz kalan İran yönetimi skandalı!

İran’da Hz. Muhammed’e hakaret etmek oldukça büyük bir suç ve beş yıla kadar hapis cezası …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir