rusya cezaevlerinde iskence ve taciz videolarin ortaya cikmasinin ardindan sorusturma baslatti 01
rusya cezaevlerinde iskence ve taciz videolarin ortaya cikmasinin ardindan sorusturma baslatti 01

Rusya, cezaevlerinde işkence ve taciz videoların ortaya çıkmasının ardından soruşturma başlattı

Rusya’da bir cezaevinde mahkumlara yönelik sistematik işkence ve cinsel taciz yapıldığına yönelik gizli görüntülerin ortaya çıkmasının ardından cezaevlerinden sorumlu 5 üst düzey yetkili görevden alındı. Ayrıca bu yetkililer hakkında soruşturma başlatıldı.

Söz konusu görüntüler, işkence karşıtı sivil toplum örgütü olan Gulagu.net tarafından yayınlanmıştı.

Saratov kentinde bir cezaevinde çekildiği belirtilen videoda yerde çıplak yatan bir kişi sopa ile tacize uğrarken görülüyor.

 

5 cezaevi yetkilisinin görevden alınmasıyla sonuçlanan video, ülke genelindeki hapishanelerde işkence vakalarını teşhir ettiği belirtilen ve binden fazla benzer dosyadan oluşan bir koleksiyonun bir parçası.

Aynı STK, sürgün yeri olarak da bilinen Moğolistan sınırına yakın Angarsk’taki 15 nolu cezaevinde nisan 2020’de bir mahkumun bir gardiyan tarafından feci şekilde dövülmesini de gündeme getirmişti.

Devam eden süreçte bu cezaevindeki isyanın ardından gardiyanların intikam kampanyası çerçevesinde ağır işkenceler yaptıkları ve ‘itiraf’ almak için mahkumları birbirlerine dayak ve cinsel tacizde bulunmaları için zorladıkları ortaya çıkmıştı.

Angarsk’ta cezasını çeken genç bir mahkum, “İsyan sırasında iki kamerayı kırdığımı itiraf ettim. Hemen görevlilere kırdığımı söyledim, asla saklamaya çalışmadım. Ama iki kamera için bana tecavüz ettiler ve beni dövdüler. Sağlığım ciddi şekilde bozuldu hala iyileşiyorum.” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …