kassam-rehineleri-konusturdu-israil-rehineleri-nasil-oldurmus-videolu-02

Rehineler konuştu; İsrail kendi askerlerini nasıl öldürmüş! [Videolu]

Kassam Tugayları, rehin tuttuğu 3 İsrail askerinin görüntülerini servis etti. Kadın askerin, yaşadıklarını anlattığı videoda, iki işgal askerinin İsrail bombardımanlarında öldüğü kaydedildi

Rehine asker Noa, Gazze’de yaşadıklarını anlattı ve İsrail’in saldırılarını durdurmasını istedi.

Rehine, beraber kaldığı diğer iki işgal askerinin ölümünün ayrıntılarını şöyle anlattı: “El Kassam Tugayları askerleriyle birlikte iki gün boyunca bombalanan binada kaldık.”

Görüntülerde işgal altındaki Beersheba’da yaşayan askerler Noa Argamani (26), Yossi Sharaabi (53) ve işgal altındaki Tel Aviv’de yaşayan Taysi “Itay” Farsky’nin (38) mesajları yer aldı. 

Esirlerden Yossi Sharaabi şunları söyledi: “Savaş devam ettikçe durum bizim için daha zor ve tehlikeli hale geliyor, bu nedenle savaşın artık durması gerekiyor.”

Itay Farsky ise şu sözlerle Netenyahu’ya seslendi: “İki kez terk edildiğimi hissettim, biri bizi Be’eri’de korumadıklarında, ikincisi bizi evimize geri döndürmediklerinde. Netanyahu, lütfen savaşı durdur, bizi evimize geri getir, zor durumdayız, yiyecek ve su yok, tehlike var burada.” 

Kadın asker Noa Argamani ise, başına gelenleri şu sözlerle anlattı: “Su ve yiyecek yok. Her türlü imkanımız tükeniyor. Askerler bizimle iyi ilgileniyor. Mümkün olduğu kadar var, pek fazla anlamı yok.” 

İsrail bombardımanında kendi askerlerini öldürdü

Noa, kendisinin sağ kurtulduğu, diğer iki rehinenin öldüğü bombardımanı anlattı: “Güçlerimize ait bir F 16 uçağının, ikisi patlayan, biri patlamayan 3 füze atarak bombaladığı binadaydım. Birkaç Kassam askeri ile beraber üç mahkumduk; ben Noa Argamani, Taysi Farsky ve Yossi Sharaabi.

Füze, bulunduğumuz binaya çarptıktan sonra hepimiz enkaz altında kaldık, El Kassam askerleri beni ve İtai’yi kurtarmayı başardılar ama sonrasında Yossi’yi kurtaramadık. 

Birkaç gün sonra beni ve İtay’ı başka bir yere götürdüler. Transfer sırasında güçlerimizin açtığı ateş sonucu İtay yaralandı. Ağır yaralanmıştı ve kurtarılamadı. Ben kafa travması geçirdim. Başım şarapnel doluydu ve vücudumun geri kalan kısmından da yaralandım.”

Kadın asker konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Itai Versky ve Yossi Sharaabi, askerlerimizin açtığı ateş sonucu öldüler… Bu çılgınlığa son verin ve hâlâ hayattayken bizi ailelerimizin yanına geri götürün. Bizi evimize döndürün.” 

El Kassam Tugayları’nın paylaştığı görüntülerin sonunda, Itay ve Yossi adlı iki askerin cesetleri gösterildi. 

Kassam Tugayları, psikolojik savaş kapsamında yayınladığı bu görüntüler, iç kamuoyunda zor günler geçiren Netenyahu hükümetini daha zor duruma sokacaktır. 

İsrail ordusu, Gazze’de çok sayıda askerini kendi kurşun ve bombalarıyla öldürdü ve öldürmeye devam ediyor. Bu durum, bir an önce yakınlarına kavuşmak isteyen ve Netenyahu’ya yeterince kızgın olan rehine yakınlarını daha da öfkelendirecek elbette. 

Kaynak: Mira Haber 


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Bir Cevap Yazın