İçeriğe geç
9 Ekim 2026 | 28 Rebiülahir 1448 Cuma 04:03
Filistin-İsrail Savaşı

Refah haritadan siliniyor: İşgalci İsrail, bölgeyi Gazze’den ayırdı!

Haber Merkezi Güncelleme: 14 Haz 2026 16:54 1 dk okuma 16 okunma
Refah haritadan siliniyor: İşgalci İsrail, bölgeyi Gazze’den ayırdı!

Terörist İsrail ordusu, Gazze’de yeni kurulan koridorla birlikte güney bölgesindeki Refah’ı şehrin geri kalanından tamamen ayırdı

Siyonist ordu radyosu, “Morag Koridoru” adı verilen yeni işgal hattının kontrolünü tamamen ele geçirdiğini duyurdu. Bu adımla birlikte, Gazze Şeridi’nin en güneyindeki Refah, geri kalan Filistin topraklarından resmen koparıldı.image 2025 04 12 14 25 16

Yapılan açıklamaya göre bu koridor, Gazze ile Mısır arasındaki sınır hattından başlayıp, Han Yunus’un eteklerine kadar uzanıyor. Böylece güneyde kalan Refah, dört bir yandan işgal altına alınmış durumda.

Sivillerin yaşadığı yerlere tampon bölge!

İşgal yetkilileri, bir sonraki adımda Refah’a doğrudan girileceğini ve kuzeyden sürülen sivillerin yoğunlukla sığındığı bu bölgenin tamamen Siyonist İsrail kontrolüne alınarak bir “sınır tampon bölgesi” haline getirileceğini söyledi.

Siyonist devletin öne çıkan muhalif gazetelerinden Haaretz, ordunun tüm Refah’ı bu tampon bölgeye dahil etme planını duyurdu.

Bu plan, Gazze’nin yaklaşık beşte birini kapsayan 75 kilometrekarelik bir alanı hedef alıyor. Söz konusu bölgede savaş öncesinde 200 bin Filistinli yaşıyordu. Katliamın başından bu yana şehrin çeşitli bölgelerinden yerlerinden edilen Gazzeliler, işgalcilerin talimatlarıyla son çare olarak Refah’a sığındı.

7 Ekim 2023’ten bu yana katil İsrail’in saldırılarında çoğunluğu savunmasız kadınlar ve çocuklar olmak üzere 51 binden fazla Filistinli yaşamını yitirdi. Gazze yerle bir edildi; şehir artık tamamen yaşanamaz hale geldi.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayımlanmaz.