Screenshot_188

Propaganda makineleri işlevini nasıl kaybetti?

İsrail güçleri 8 Ekim’de Gazze’ye 24 saat halı bombası atmaya başlar başlamaz, New York gibi önde gelen medya kuruluşları Times ve BBC, yakında ortaya çıkacak dehşeti haklı çıkarmak için büyük bir dezenformasyon kampanyası yürütmek üzere tam gaz harekete geçti.

Batı medyası, İsrail yanlısı propaganda ve İsrail’in bütün bir halkı barbarca soykırıma uğrattığı ve kibirli “batı medeniyeti”nin ve koca bir yalan olan “demokrasi” nin bütün yapısının bu şekilde yok olduğu gerçeğini göz ardı edecek bir anlatıyla haber döngüsünü bombaladı.  

1) Çatışma, Filistinli savaşçıların İsrail’e saldırısını takiben 7 Ekim’de başladı. 

_118449714_mescidiaksa

Hıristiyan Siyonist Başkan Joe Biden’ın bu deklarasyonu, Avrupalı ​​Yahudilerden kurtulmak için kasıtlı olarak tasarlandı.

Bunun öncesinde de Avrupa’nın Arap ve Yahudilerin kalbine yönelik talihsiz bir macerası vardı; Müslüman dünyası ve yerleşimci-sömürgeci bir hareket olarak Siyonizmin yükselişi. Ve bundan önce de Balfour Deklarasyonu.. Bundan önce, 1917’deki ırkçı veya 1948 Nakba felaketi..

İsrail, 7 Ekim 2023’ten çok önce Filistinlilerin dökülen kanı ve kırılan kemikleri üzerine kuruldu. Dünya, İsrail’in Gazze’deki 2,3 milyon Filistinli hakkında. yeni bir soykırım saldırısı başlattığı 7 Ekim’den sonra da devam etti. 

Tarih dışı

1613034

2) Filistin Hamas’tır 

İsrail ve onun ABD’li ve Avrupalı ​​suç ortakları, tüm direniş ve kurtuluş mücadelelerini itibarsızlaştırmak için Hamas’ı Filistin’in tamamıyla eşitledi. 

3) Hamas IŞİD’dir

Filistin ABD’nin Irak’ta yok etmeye çalıştığı IŞİD veya İslam Devleti grubu değildir.

Filistinli savaşçılar, anavatanlarının Siyonist hırsızlığına kolektif olarak direnen derin eğitimli ve tarih bilincine sahip Filistin halkını temsil ediyor.

4) Filistin’deki durum insani bir krizdir

Hayır!

Bu, hayranlık uyandıran bir ulusal kurtuluş mücadelesidir ve İsrail, ABD ve Avrupa onu parçalayıp daha fazla mülteci kampına bölmek için komplo kurmaya devam etse bile bu şekilde kalacaktır. Filistinliler insani bir krize sürüklenmeyecek.

filistin-cocuk

İsrail ve ABD, onları Lübnan’a, Suriye’ye, Ürdün’e veya başka komşu ülkelere zorla soktukları gibi Mısır’a da zorlayabilir. Ama ortadan kaybolmayacaklar..

Propaganda makineleri

5) BBC ve New York Times objektif gazeteciliğin en iyi örnekleridir!

Asla değiller!

Küresel kanaat önderlerinin göze çarpan gerçekleri ve üstün analizleri, New York Times’ın köşe yazarlarından ve BBC’nin muhabirlerinden derinden tehlikeye atılmış ve itibarsızlaşmış propaganda makineleri çoğu zaman İsrail’in konuştuğu konuları papağan gibi tekrarlıyorlar. Neyse ki dünya artık bu kıyafetlerin elinde değil. 

6) Filistinli savaşçılar sivil halkın arasına saklanıyor

Başka bir yalan!

Filistinli savaşçılar, Filistin halkının kalplerinde, zihinlerinde ve özlemlerinde derin köklere sahiptir. Onlar gökten düşmediler. Nüfusun arasında saklanmazlar. Bu popülasyondan ortaya çıktılar. Onlar onların eşleri, oğulları ve kızları ve torunlarıdır.

Sivillerin arasında saklandıkları varsayımı, Filistinlilerin insan olmadığına inananların açık sözlü, ırkçı bir iddiasıdır. İsrail, yalıtılmış gerilla örgütlerinden oluşan bir koleksiyonla değil, bir ulusun çelik gibi kararlılığıyla karşı karşıyadır.  

7) Filistinlilerin kayıpları abartılı ve güvenilmez

Bu, Amerikalılar için New York Times ve Washington Post’un, Avrupalılar için BBC’nin “Hamas kontrolündeki Gazze sağlık bakanlığı” ifadesini oluşturan propaganda noktasıdır.

Sanki İsrail’in kayıplarının ayrıntıları Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından bağımsız olarak doğrulanıyormuş gibi..

New York Times ya da BBC, “Hamas kontrolündeki Gazze sağlık bakanlığı”nı söylediğinde onlara şu ifadeyi okuyoruz: İsrail yanlısı önyargılı haber kuruluşları, Filistinlilerin çektiği acıları itibarsızlaştırıyor!

Gerici yalanlar

8) Batı, New York Times için yazan gerici Siyonistler artık okuyucularını ‘içeride bir Arap sokağının ortaya çıkması’ konusunda uyarıyor .

Bu ne anlama geliyor?

Şöyle iddia ediyorlar: “Özellikle Avrupa başkentlerindeki son protestolar, radikalleşmiş bir ilerlemeciliğin uzantısı olmaktan çok, Orta Doğulu göçmenler ve onların torunları açısından Filistinlilerle etnik ve dini dayanışmanın doğrudan bir ifadesidir.”

Bu, ABD ve Avrupa’da yepyeni bir vatandaşlık gerçeğini markalaştırmaya ve yabancılaştırmaya yönelik ırkçı, yabancı düşmanı bir girişimdir.

İsrail’i protesto eden ve Filistinlilerle dayanışma içinde olan milyonlarca insan “Arap Sokağı” değil. Bu cesur göstericiler Amerikalıdır, İngilizdir, Almandır, Fransızdır, İtalyandır ve onlar kendi adlarına soykırıma izin vermemek için oradadırlar ve  onlar sadece sokaklarda değiller..

Üniversite kampüslerinde, hukuk firmalarında, araştırma ve burs merkezlerinde, fabrikalarda ve atölyelerde bulunurlar ve elbette yayın kurullarında ve üniversite yönetimlerinde görev yaparlar.  

9) Aynı gericiler ‘ilerici Yahudiler ile Siyonist Demokratların ikilemleri’ konusunda uyarıyorlar.

Fakat böyle bir ikilem yok. Eğer Siyonist iseniz, ırkçı bir apartheid devletine inanırsınız.

Her zaman Filistinlilerin safında eleştirel ve vicdanlı Yahudiler vardı, İsrail’in safında da milyonlarca Hıristiyan ve Müslüman Siyonist var. Siyonizm, Yahudi olmaktan çok bir Hıristiyan sömürge projesidir ve birçok Arap devletinin yönetici sınıfında çok sayıda Müslüman Siyonist vardır. 

10) New York Times’ın gerici uzmanları okuyucularını ‘ilerlemeciliğin radikalleşmesi’ konusunda uyarıyor

Burada şöyle yazıyorlar: “‘Sömürgecilikten kurtulma’ retoriği ne ölçüde etkili oluyor?

Doğal olarak kültürel ve psikolojik projelerden silahlı mücadeleye gerçek anlamda destek vermeye ve antisemitik teröre yönelik zımni özür dilemeye kadar uzandığı ortaya çıkıyor, hala önemli bir açıklama gibi geliyor.

8 Ekim’den bu yana tüm dünyanın görmesi için sahneledikleri son soykırım gösterisi, yanlış yönlendirilmiş bir Avrupa fetih ve tahakküm ideolojisi olarak Siyonizmin, hasta bir kişi tarafından bir zombi gibi hareket halinde tutulan, koşulsuz bir başarısızlık olduğunu kanıtlıyor. 

Batılı satış noktalarına rağmen; dünya bu tür yanılsamaların farkına vardı ve en titiz girişimlerle bunlardan kurtuldu.

Kaynak: Mira Haber

Öncesi Siyonistler birbirine düştü: “Netanyahu başbakanlığa devam edemez”!
Sonraki Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan’a gidiyor

Bir Cevap Yazın