İçeriğe geç
10 Ekim 2026 | 29 Rebiülahir 1448 Cumartesi 15:17
Filistin-İsrail Savaşı

O da mı öldü? Nasrallah’ın kuzeni ve halefi Safiyuddin kayıp!

Haber Merkezi Güncelleme: 14 Haz 2026 17:18 1 dk okuma 23 okunma
O da mı öldü? Nasrallah’ın kuzeni ve halefi Safiyuddin kayıp!

Lübnan kaynakları, Hizbullah Yürütme Konseyi başkanı Haşim Safiyuddin’in yaşanan büyük bir İsrail saldırısının ardından dün geceden bu yana kayıp olduğunu bildirdi.

Kaynaklar, İsrail saldırısının, Safiyuddin’in saldırı sırasında bulunduğu bildirilen güney Beyrut banliyösü Mreijeh’teki bir yeraltı tesisini hedef aldığını söyledi. İsrail son birkaç gün içinde Hizbullah’ın lider kadrosunun neredeyse tamamını öldürmüş oldu. 

Safiyuddin’i arama çalışmaları, ilk bombalamadan bu yana bölgeye ulaşmaya çalışan kurtarma ekiplerini hedef alan İsrail drone saldırıları nedeniyle ciddi şekilde engellendi. Lübnan kaynakları ayrıca, kurtarma ekiplerinin hava saldırısının gerçekleştiği yere güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlamak için uluslararası müzakerelerin şu anda devam ettiğini doğruladı.

Önceki gün gerçekleşen Beyrut’un güney banliyölerine yönelik hava saldırısı, İsrail’in son yıllarda Lübnan’a yönelik en acımasız saldırılarından biri olarak tanımlandı. Saldırıda birkaç bina tamamen yıkıldı ve yıkımın boyutu, Hizbullah’ın eski lideri Hasan Nasrallah’ı öldüren kötü şöhretli saldırıyı bile geride bıraktı.

The New York Times’a göre, üç üst düzey İsrailli yetkili, hava saldırısının Nasrallah’ın halefi olarak görülen aynı zamanda da Nasrallah’ın kuzeni olan Safiyuddin de dahil olmak üzere üst düzey Hizbullah liderlerinin bir toplantısını hedef aldığını doğruladı. İsrail basını Safiyuddin ve Hizbullah istihbarat şefinin dün geceki saldırıda öldürüldüğünü iddia ediyor. 

İlginizi Çekebilir

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayımlanmaz.