Suriye’de Ahmed Şara liderliğindeki hükümetin seküler-demokratik uygulamalarına yönelik eleştiriler, yeniden baskı ve gözaltılarla karşılık buldu.
Eski HTŞ mensubu olduğu belirtilen Talha Ebu Bekir ile el-Berâ eş-Şâmî, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar nedeniyle tutuklandı. Yerel kaynaklara göre iki genç, özellikle Facebook gönderilerinde yönetimin laik politikalarına tepki göstermiş ve “Şehidler şu anda olanları bilselerdi savaşmazlardı” ifadeleriyle dikkat çekti.
Gözaltı gerekçesi olarak, Nusayrî topluluğa mensup bazı kişilerin “mezhepçi içerik” şikayetleri gösterildi. Ancak bölgede, muhalif veya İslami hassasiyetleri dile getiren isimlere yönelik sistematik şikayet ve soruşturmaların arttığı da gözlemleniyor.
Bu olay, Suriye’de ifade özgürlüğü söylemlerinin çoğu zaman kağıt üzerinde kaldığını, özellikle dini ve toplumsal değerleri savunan eleştirilere tolerans gösterilmediğini bir kez daha ortaya koymuş oldu.
Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.