Nur Şems Kampı’nda günler süren baskın, tutuklama ve infazlar!

İşgal güçlerinin Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Nur Şems kampında gerçekleştirdiği günler süren zulüm geride katledilen, yaralanan ve tutuklanan Filistinlileri bıraktı. 

Yerel kaynaklara göre işgal ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nur Şems mülteci kampındaki sivillerin yaşadığı çok sayıda evi füzelerle hedef aldı ve havaya uçurdu.

 

İşgalciler, Nur Şems kampına günler süren baskınlarda çok sayıda genci vurarak katletti ve yaraladı. Baskın sırasında hayatını kaybedenlerden biri de Saleem Ghannam oldu.

Baskın sırasında katledilen genç Saleem Ghannam

Katiller, baskın yaptıkları evdeki yaralı Filistinli genci infaz etti

Nur Şems kampındaki evlere rastgele baskın yapan Siyonist katiller, bir evde ayağından kurşun yarası almış Ahmet el Aref ismindeki Filistinli genci acımadan infaz etti. 

Ambulansların kampa girişi engellendi

Yerel kaynaklar, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde kuşatma altındaki Nur Şems mülteci kampına girmeye çalışan ambulansa ateş açtığını belirtti.

Kendi canlarını tehlikeye atarak yaralılara ulaşmaya çalışan sağlık ekipleri ve yaşananları kaydeden basın mensupları işgalcilerin hedefinde. 

Dün, bir sağlık görevlisi İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralandı.

İşgalciler, kampta çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiği yönündeki haberler üzerine, Nur Şems mülteci kampına girmeye çalışan ambulansın girişini de engelledi.

İsrail işgali altındaki buldozerler, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkarm’daki Nur Şems mülteci kampındaki bir fırını yok ediyor.

Nur Şems’de işgalcilere çatışma 

Tulkarim’daki Nur Şems kampında işgalcilerin baskını ve Filistinlilere ateş açması sonucu çatışmalar yaşandı. Direniş grupları, işgalci katillere karşı ateş açarak çok sayıda teröristi yaralamayı başardı.

İsrail, Nur Şems kampının işgalinden 3 gün sonra, direnişçilerle çıkan çatışmalarda askerlerinin yaralandığını kabul etti ve takviye güçler bölgeye sevk edildi.

İşgalci teröristler kamptan çekilirken çok sayıda Filistinli genci hukuksuzca tutukladı, evleri, fırınları ve altyapıyı yok etti.

Direniş gruplarından açıklama 

Direniş grupları, mücahitleri daha kararlı olmaya, Batı Şeria’nın her yerinde işgal askerleri ve yerleşimcilerle açıktan çatışmaya teşvik ederek kukla Abbas yönetimini ABD hayalini bırakıp kendi halkına sahip çıkmaya çağırdı:

Kampın son işgali sırasında Nur Şems kampında yaşayan bir grup direnişçinin şehit olmasına yol açan ve kamptaki evlere ve altyapıya büyük zarar veren İsrail’in iğrenç suçunu kınıyoruz.

İşgal ordusunun, 1948’den bu yana halkımıza karşı başlattığı barbar savaşın devamında, onları yerinden etmeye hazırlık amacıyla Batı Şeria’daki mülteci kamplarındaki altyapıyı tahrip etme tehlikesi konusunda uyarıyoruz.

Kampları hedef almak, İsrail düşmanının mültecilere karşı ezeli düşmanlığı ve yardım kuruluşunu dağıtmak ve BM’nin 194 sayılı Kararı ile mültecilere garanti altına alınan geri dönüş hakkını iptal etmek yönündeki bitmek bilmez çalışması kapsamına girmektedir.

Cenin, Balata, Akabat Jabr ve diğer kamplara yönelik devam eden saldırılar, uluslararası sessizlik ve saldırıda Amerikan ortaklığı karşısında işgal hükümeti ve ordusunun Gazze Şeridi’nde yürüttüğü imha savaşıyla örtüşüyor.

Halkımız seçimini her türlü direnişle temsil ettiği için İsrail Nazizmi işgale ve yerleşimcilere karşı yükselen halk direnişini bastıramayacaktır.

Siyasi otoriteyi, halkının yanında yer alarak, onlara direnerek ve Amerikan hayallerinden vazgeçerek, Filistin halkını işgal ordusunun faşizminden ve yerleşimcilerin çılgınlığından koruma sorumluluğunu üstlenmeye çağırıyoruz.

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

Yılan hikayesine dönen ‘İsraille ticaret’ meselesi

Ticaret Bakanlığı Gazze’de on binlerce masum canın kanı akıtıldıktan sonra, yedi ayın ardından İsrail’le bütün …

Şifa Hastanesi doktoru işgalci hapishanesinde şehit edildi

Gazze’de 7 Ekim’den beri binlerce yaralıya bakan, tehditlere rağmen hastaneden ayrılmayan Şifa Hastanesi Ortopedi Bölüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir