MÜSİAD, İsrail’le ticaret iddialarını yalanladı: ‘Manipülasyon!’

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, kamuoyunda büyük yankı uyandıran “İsrail ile ticaret” iddiaları hakkında konuştu 

MÜSİAD üyelerinin İsrail ile ticaret yaptığına ilişkin iddialara yanıt veren Asmalı, çıkan haberlerin manipülatif olduğunu ifade ederek, “Filistin’in hem ticari hem de yardımlar noktasında yanındayız” dedi.

MÜSİAD BAŞKANI’NDAN İSRAİL İDDİALARINA YANIT

“Filistin’de yaşanan zulüm hepimizin vicdanını kanatıyor” diyen Asmalı, MÜSİAD gibi Filistin’e her konuda destek olan bir kurum için “İsrail ile ticaret yapıldığına” ilişkin iddiaların üzücü olduğunu belirtti. “Saldırının ilk günlerinden itibaren Filistin’e yardım gönderdik. Tüm bunlara rağmen bizi karalamak için İsrail dostu gibi gösterenleri kınıyorum” dedi.

Özellikle seçim öncesi bu konuda çok fazla manipülatif haberler yapıldığına dikkat çeken Asmalı, Türkiye’de İsrail ile ticari ilişkisini kesmeyen kurumları ve şirketleri işaret etti. Hükümetin İsrail ile ilgili ticari kısıtlamalarının yerinde olduğunu vurgulayan Asmalı, Türkiye’nin uyguladığı ambargoların çok doğru olduğunun altını çizdi.

Hükümet, Türkiye’den İsrail’e ihracat yapıldığı yönündeki iddiaları önce yalanlamış, ardından ürünlerin İsrail üzerinden Filistin’e gönderildiğini söylemiş, daha sonra da İsrail’e yönelik ihracat kısıtlamasına gidildiğini duyurmuştu.

Ülkemizdeki vicdan sahipleri, tüm dünyada olduğu gibi, bebek katili Siyonistlerle tüm ilişkilerin kesilmesini, bu yönde ‘ne kaybederim’ hesabı yapılmadan net bir tavır alınmasını bekliyor. Ne yazık ki kınama mesajları ve göstermelik bazı kısıtlamalar dışında kirli ticareti sıfırlayan bir adım atılmış değil.

İlginizi Çekebilir

Ünlü yazarın küçük kızına kemalist teyzeden sözlü taciz!

Ünlü yazar Tacettin Kutay’ın 6 yaşındaki kızı, sokakta ilahi söylediği için laik kemalist kadının tacizine …

AK Parti Genel merkezi önünde ‘kirli ticaret’ protestosu

Dün Türkiye genelinde soykırımcı İsrail’e karşı protesto eylemleri düzenleyen Direniş Çadırı adlı grup, Ankara’da AK …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir