Medine’de İsrail destekçisi KFC’nin yemek kuyruğuna tepki yağdı![Videolu]

Medine-i Münevvere’de KFC restoranındaki iftar kuyruğu boykot seslerinin artmasına neden oldu

Bilindiği üzere KFC, Mc Donald’s, Burger King gibi fastfood markaları işgalci İsrail rejiminin Filistin topraklarındaki zulmüne açıkça desteğini duyurmakla kalmayıp İsrail askerlerine bedava yemek dağıtması ile de tepkilerin odağı olmuştu.

Dünya’nın her yerinden Müslümanlar, Filistin’de yaşanan haksız zulme İsrail’in ekonomisine en büyük zararı verecek boykot ile tepkisini gösteriyor.

Boykotun öneminin her geçen gün arttığı bu savaşta Müslüman ülkelerdeki bazı vatandaşların bu konuya ilgisiz yaklaşması şaşkınlıkla karşılanıyor.

Özellikle Peygamber Efendimizin mescidinin bulunduğu Medine-i Münevvere’de, mübarek Ramazan ayında umre gibi kutsal bir ibadeti yerine getiren Müslümanların İsrail ekonomisine katkıda bulunmasına gösterilen tepki görüntüleri geniş çapta yankı buldu.

 

KFC Filistinlilerin acısı ile dalga geçmişti

KFC geçtimiz günlerde büyük bir skandala imza atarak Gazze’deki dramla dalga geçmişti. Yerinden edilen siviller, çadırlarda ve tavuk kümeslerinde yaşamaya çalışırken KFC reklamında #NoTentsJustChicken (Çadır yok sadece tavuk) etiketini kullanmıştı.

İnfial uyandıran reklam sosyal medyada tepki alınca KFC geri adım atıp, tartışmalı gönderiyi apar topar sildi.

Kaynak: Mira Haber 

Bir Cevap Yazın