05:23 Salı / 19 Mart 2024 | 9 Ramazan 1445

Magandalar Konya’da terör estirdi: Darp, silahlı tehdit, eve baskın ve gasp

Konya’da trafik magandaları, evine kadar takip ettiği ailenin evini taşladı, sokağı kapattı, kafalarına silah dayadı.

7 Eylül 2022’de Konya’nın Meram ilçesinde yaşanan insanlık dışı bu olay trafikte seyir halinde devam ederken Mustafa Y.’nin magandalar tarafından sözlü ve fiili tacize uğraması üzerine büyüyerek devam etti.

Magandaların anayolda tehlikeli hareketler yapması üzerine evine gitmeye çalışan ve arabada ailesinin de bulunduğu Mustafa Y. geçmeleri için yol verdiği magandaların sözlü ve fiili saldırısına uğradı.

Arabada bulunan kız kardeşlerinin korkması üzerine evine gitmek için yoluna devam eden Mustafa Y. magandaların zulmünden kendini kurtaramadı. Evine kadar takip edilen Mustafa Y. ve ailesinin evlerine kendilerini zor attıkları öğrenildi. Kendi yaptıkları yetmezmiş gibi bir de arkadaşlarını çağıran magandalar, 4 araba ve 20-25 saldırgan ile sokağı trafiğe kapatarak adeta terör estirdi.

Mustafa Y.’nin evini taşlıyan, tehditler ve küfürler savuran magandalar, hanımının araması üzerine bahçesinden evine gelen Mustafa Y.’nin babası Rıfat Y.’nin de eve girmesine izin vermediler. Rıfat Y.’nin Mustafa Y.’nin babası olduğunu öğrenen magandalar Rıfat Y.’ye küfür ve tehditler savurarak kafasına silah dayadıkları görgü tanıklarınca aktarıldı.

Rıfat Y.’nin darp edildiğini gören kızı evden çıkarak babasını kurtarmak istedi. ”Babamı bırakın” diye bağıran Rıfat Y.’nin kızı magandaların silahı babasının kafasına dayadığını görmesi üzerine şok oldu. Çocukların babamı bırak çağrısına magandaların “çabuk eve gir yoksa babanı vururuz” şeklinde karşılık verdiği öğrenildi.

Rıfat Y. magandaların ağır şekilde darp etmesine rağmen ellerinden kurtulmayı başararak evine girdiği ve hanımın ruhsatlı silahını alarak nefsi müdafaada bulunduğu öğrenildi. Yaşadığı travma ve çocukların gözü önünde darp, silahlı tehdit, evine taciz ve ağır sözlere maruz kalan Rıfat Y. magandaların devam eden küfür, tehdit ve saldırılarına hanımın ruhsatlı silahı ile karşılık verdi. Rıfat Y.’nin açtığı ateş sonucu Ahmet Çetin, Şükrü Çetin, Ali Çetin, Bekir ve Yasin Çetin’in isabet alması üzerine magandaların olay yerinden kaçtığı, kaçarken de çalışır vaziyette bulunan Rıfat Y.’nin arabasını gasp ettikleri ortaya çıktı.
Olay sonrası hastaneye kaldırılan Ahmet Çetin ve Şükrü Çetin hastanede hayatını kaybederken diğer yaralıların sağlık durumun iyi olduğu bildirildi. Rıfat Y., ailesi ve yakalanan magandaların karakola götürüldüğü öğrenildi.

25 YORUMLAR

  1. Bu tarafsız bir şekilde yapılan haber değil yolda bu şahıslar önce çocuğun yolunu kesip dövdüler iki kişi bir kişiyi darp etti ayrıca 20 kişi değil diyer gurup ne yol kapama var ne evin camı indirme mevzudan sonra daha masum gözükmek adına kendileri kırdı camı ne anlatıyorsunuz siz gerçek ve doğru haber yapın böyle yalan yanlış kulaktan duymayla haber yapılmaz kardeşim

  2. Magandalik yapan kendileri yolda ön kesip iki kişi bir kişiyi dövmek tır magandalik silahsız kişiye silah çekmektir vurduğu adamın kafasina silahla vurarak ölümüne sebep olmaktır geride kalan iki bebeğin ahı bırakmasın yakanizi geberip gidin inşallah o hapishane köşelerinde

  3. Böyle yalan yazan bir haber kanali görmedim. Daha olayi bilmiyorsunuz haber yapmaya kalkiyorsunuz. Biride çıkıp demiyor madem kafalarina silah dayadilar neden ölenler eve gelenlerden oldu. Eve gelen 5 6 kisi 20-25 yazmışsın yok 50-60 kişi gelmisler belediye otobüsüyle . Milleti yalan haberlerinizle kandirmayin. Gerçeği bulun haber yapin. Yoldan geçerken olayı görmüşsün haber yapmışsınız durup bakmamissin bile nolmus diye.

  4. Sen adamsın kardeşim ellerine sağlık senin🤲🏻 okurken benim tüylerim diken diken oldu bunca şey yaşanırken hiç kimsemi görmedi duymadı bunları nasıl bi zamanda yaşıyoruz da burnumuzun dibinde yaşananlara böylesine sessiz kalabiliyoruz sonumuz hayrola

  5. Arkadaslar bu sitki denen vatandas hicbiseyden haberi yok camera goruntuleri var bu haber ona gore yapildi bu 5 arac ile geliniyor bu evin onune takiben 15 kisi var cameralarda acikca gozukuyor ve trafikte tartisdiklari cocuk 18 yasinda ve iki bacisi var yanlarinda bunlar cekmisler uyusturucuyu gozleri gozleri kararmis SITKI SEN SEN OL KIMSENI KAPISINA GITME YANARSIN kulagina kupe olsun laflarina dikkat et …..

  6. Ulubey denen vatandaş biri dayım diyeri Dayıoğlum olur olaya senden daha fazla vakifim uyuşturucu yu sen çekmişsin belli yazdiklarindan ne kameradan haberin var ne görüntüden yoldan geçenleri bile aynı grup sanmışsn o çocuğun sigarandan başka birşeyi yoktu emin ol senden daha temiz birisiydi.
    Senmi yakacan beni akıllı ol otur yerin de yoksa bu kafayla seni de yakarlar…

  7. Sitki bir yanacak olan varsa sen yanacan dikkat et akilli ol ben kapima kimlerin geldigini iyi biliyorum bu arada senin gibilerini cok gordum ben gelenler de onur olsaydi evde sadece kadinlarin oldugunu bile bile eve saldirmazlardi biraz erkek olun bundan sonrada akilli olun adinlarinizi dikkatli atin bizi bilen bilir uzatma ben geride kalanlara uzulurum baskada uzulmem akilli ol kapat konuyu burda kasiniyorsan kasiriz sorun yok allahtan baska kimsedende korkmayiz …

  8. KATİLLER MASUM İNSANLARIN CANINA KIYDILAR BİRDE MASUMMUŞ GİBİ HABER YAPMIŞSINIZ. KAÇ PARAYA SATIYORSUNUZ BOYLE HABERLERİ. KENDİNİ SAVUNMAK İSTEYEN İNSAN BİR KERE ATEŞLER ALLAH KORKUSU OLAN ONU DA YAPAMAZ YA NEYSE. SİLAHSIZ İNSANLARI SİLAHLA TÜFEKLE GELEREK KATLEDEN ONLARKEN BİRDE SÜTTEN ÇIKMA AK KAŞIK GİBİ LANSE ETMENİZ YOK MU. HEP GORURDUM MEDYA İŞİNE GELEN ŞEKİLDE HABER YAPAR DİYE DE BOYLESİNE DE İLK DEFA ŞAHİT OLUYORUM. EY KATİLLER VE KATİLLERİ SAVUNANLAR BU DÜNYANIN DİĞER DÜNYASI DA VAR. ASIL HESAP GUNU GELDİĞİNDE YAKANIZA YAPIŞMAYI NASİP ETSİN ALLAH. BABASIZ KALAN O BUTUN ÇOCUKLARIN AHI DA ÖMÜR BOYU YAKANIZI BIRAKMASIN.

  9. Sıtki sen kameralari pek detaylı izlememissin galiba yada işine gelmediği için kıvırıyon nedense babasının gitmesini beklemişler 15 kişi arabalara dolusmus sonra hücum etmişler bide demezler mi erkek yokmu bu evde inin aşağı diye 2 kişi 15 zirtonun hakkından geldi erkeklik oyle değil böyledir en azından adam ailesini korudu evini namusunu korudu karşı tarafta at gibi geldi it gibi geri dondu

  10. Sıtki sen kameralari pek detaylı izlememissin galiba yada işine gelmediği için kıvırıyon nedense babasının gitmesini beklemişler 15 kişi arabalara dolusmus sonra hücum etmişler bide demezler mi erkek yokmu bu evde inin aşağı diye 2 kişi 15 zirtonun hakkından geldi erkeklik oyle değil böyledir en azından adam ailesini korudu evini namusunu korudu karşı tarafta at gibi geldi it gibi geri dond

Yoruma kapalı.

DİĞER GELİŞMELER