muciburrahman ensari hakkinda bilinmeyenler 07
muciburrahman ensari hakkinda bilinmeyenler 07

Muciburrahman Ensari kimdir? Hakkında bilinmeyenler!

Geçtiğimiz günlerde Afganistan’ın Herat vilayetinde düzenlenen saldırıda, 18 kişi hayatını kaybederken, 23 kişi de yaralanmıştı. Meydana gelen saldırıda Mevlevi Muciburrahman Ensari’nin de ölenler arasında olduğu bildirildi. 

Yaşanan saldırı sonrası hayatını kaybeden Muciburrahman Ensari’nin konuşma ve görüntüleri Afgan televizyonlarında yayınlandı.

Yayınlanan görüntülerde Ensari’nin sıkı bir Erdoğan hayranı olduğu ve Erdoğan’ı İslam dünyasının kurtarıcısı olarak gördüğü konuşmalara yer verildi.
Konuşmalarına Türk bayrağını överek başlayan Muciburrahman konuşma sonunda da Erdoğan için o Hafizahullahtır cümlesini kurması dikkat çekti.

Öte yandan Muciburrahman Ensari’nin tabiileri ile birlikteki görüntüleri sosyal medyada yayıldı. Sufî olan Muciburrahman’ın önceki Afgan hükümeti ile de aralarından su sızmadığı ifade ediliyor.

Muciburrahman verdiği fetva ile gündeme gelmişti. Eski Afgan hükümeti ile de arasının çok iyi olduğu bilinen Muciburrahman Ensari Taliban’ın ülkeyi ele geçirmesi üzerine, ”Taliban’a baş kaldıran kim olursa olsun kayıtsız şartsız öldürülmelidir” fetvası ile tanınmıştı.

Muciburrahman Ensari Erdoğan, Kadirov gibi liderlere methiyeler dizmesi ve tasavvuf görüşleri ile Afganistan’ın Herat vilayetinde tanınmış biri.

Muciburrahman Ensari’nin Putin’in manevi oğlu olarak bilinen Kadirov’u övdüğü ve methiyeler düzdüğü paylaşımlar halen şahsi sosyal medya hesaplarında mevcut.

Muciburrahman Ensari yaptığı paylaşım ile, Kadirov’un Muhammed (SAV) ismini yaşattığını, kim çocuğuna Muhammed ismini koyar ise ona 500 dolar ödül verdiğini iddia ederek, Rusya’nın piyonu Kadirov’u överek taktir etmişti.

Kadirov ve Erdoğan hayranlığı ile bilinen Muciburrahman Ensari, Erdoğan ve Kadirov’u överken aşırıya giderek demedikleri ve yapmadıkları fiilleri dahi kendilerine isnat ettiği ortaya çıktı.

Erdoğan’a karşı aşırı sevgisi Muciburrahman Ensari’yi olmayan şeyleri dahi söylemeye, güya Netflix’in Erdoğan tarafından Türkiye’de yasaklandığını ve sınır dışı edildiğini iddia etmesine neden olmuş. Bilindiği üzere Netflix halen Türkiye’de yayın yapmakta ve bu söylemler söz konusu dahi değil.
Muciburrahman Ensari’nin yaptığı diğer bir paylaşımda ise yine Erdoğan’ın söylemediği sözleri ona isnat ederek sevgisinde aşırıya gittiği görülmekte.

İran sınırında bulunan Afganistan’ın Herat vilayeti İran sevicileri ve İran ajanlarının çok sayıda bulunduğu bir yer. Eski Hükümet ise Muciburrahman Ensari’yi bölgede denge olarak görüyordu.

Eski hükümetlede arası iyi olduğu bilinen Muciburrahman Ensari, Karzai hükümeti tarafından İran karşıtı söylemleri, fetvaları ve Herat’taki dengelerin sağlanmasında kullanıldığı biliniyor.

Muciburrahman Ensari’ye suikast

Muciburrahman Ensari 18 Kasım 2018 Pazar gecesi Herat’taki evindeyken kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğramış ve hafif yaralı olarak kurtulmayı başarmıştı. Saldırıyı üstlenen kimse olmazken Taliban’ tarafından yapıldığı iddia edilmişti. 2018 yılında ise IŞİD’in bölgede faaliyetlerinin bulunmadığı biliniyor.

Muciburrahman Ensari, 2 Eylül 2022 günü Herat şehir merkezinde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybetmesi ile bir kesim saldırının arkasında Taliban’ın olduğunu işaret etti.

Bombalı saldırının yaşandığı ilk saatlerde Muciburrahman Ensari’nin yakın dostu olarak bilinen Afgan gazeteci Necibullah Cami sosyal medya hesabından bir haber yayınladı. 
Afgan gazeteci Necibullah Cami paylaştığı haberde, Muciburrahman Ensari’nin mevcut yönetimin siyonist rejim ile normalleşme politikasını eleştirdikten sonra hedef alındığını yazdı. Yaptığı bu haber ile dolaylı yoldan Taliban’ı işaret etti.

Afgan gazeteci Necibullah Cami paylaştığı haberi çok fazla yayında tutmayarak kaldırdı. Neden kaldırdığı hakkında ise bilgi bulunmazken ardından Muciburrahman Ensari’nin öldürülmeden hemen önce Ulu camideki konuşmasına yer verdi.

Karzai hükümet meclisi üyesi ve komutanları
Karzai hükümet meclisi üyesi ve komutanları

  • Şu anda tevhid sancakları ile donatılmış Kabil Meydanı. Eski Afgan hükümeti yetkilileri ile poz veren Muciburrahman’ın görüntüleri.

Peki Taliban Muciburrahman Ensari’yi neden sahiplendi !

Taliban’ın hükümet olmasından dolayı siyasi olarak beldesinde kanun dışı yolla işlenen bütün cinayetler bu minvaldedir ve terör olayı olarak kabul edilir. Bundan dolayı saldırı Taliban tarafından kınandı. Hatırlatmak gerekir ki Muciburrahman Ensari’nin Taliban’a karşı gelenin öldürülmesine dair meşhur fetvaları da vardı.

Kaynak: Mira Haber

Ebu Muhammed El-Makdisi’nin Cami saldırıları ve Muciburrahman Yorumu

İlginizi Çekebilir

Erdoğan ne demişti? Bakanlık LGBT lobisinin eline düşmüş!

Bu yıl 43.’sü gerçekleşen ve sapkın LGBT propagandasını konu edinen filmlerle dolu İstanbul Film Festivali’ne, …

Yahudi dondurmasına toplatılma şoku!

Boykot listesindeki Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor. Siyonist İsrail destekçisi  Unilever, İngiltere ve …