ebu muhammed el makdisi nin cami saldirilari ve muciburrahman yorumu 02
ebu muhammed el makdisi nin cami saldirilari ve muciburrahman yorumu 02

Ebu Muhammed El-Makdisi’nin Cami saldırıları ve Muciburrahman Yorumu

Önceki günlerde Ürdünlü İlim adamı Şeyh Muhammed El-Makdisi Afganistan’da camilere yapılan saldırıları kınayan bir mesaj yayınladı. Mesajında Taliban’a karşı yapılan eylemleri ve cami bombalama olaylarını ağır bir dille kınayan Şeyh Ebu Muhammed El Makdisi saldırganların guluv ve aşırılık yaptığı değerlendirmesinde bulundu:

“Camileri havaya uçurmak, failin iflasını gösteren bir suçtur ve bunu sadece Hariciler ve Rafiziler yapar ve bunlar iki haydut mezheptir. Kendileri ile aynı fikirde olmayan ehli sünnetin kanlarını helal sayıyorlar… Bu helal sayma tekfirin füruundandır.

Her ikisi de, ister Râfiziler arasında dolandırıcılık suçlamasında olsun, isterse Hariciler arasında irtidat suçlamasında olsun, muhaliflerini tekfir ederler.

Allah’ım, beldeleri onlardan temizle ve Müslümanları şerlerinden kurtar.”

IŞİD’in yaptığı ve bir kısmı Rafizi türbe ve ibadethanelerini hedef alan saldırıları da açık bir dille kınayan Şeyh Ebu Muhammed El Makdisi bu saldırıları Haricilik ve yoldan çıkmak olarak değerlendirdi. Ürdünlü İlim adamının yayınladığı yazısında  Muciburrahman’a övgüler dizmesi dikkat çekti.

“Şeyh Mucibur Rahman, Taliban’a bağlı ve sadıktı; ailesinden 6 kişi ve diğer Müslümanlar onunla birlikte camide öldürüldü.

Bu âlim, kukla hükümet günlerinde sebat edenlerdendi; onlara meyletmedi, dinine ihanet etmedi ve kendisine mevkiiler teklif edilse de reddetti.

Karzai hükümet meclisi üyesi ve komutanları
Allah’tan Firdevs’i kendisine yurdu kılmasını, ona bu eylemi planlayan, azmettiren ve öldürülmesine yardım eden herkesten intikamını almasını niyaz ederiz.”

Şeyh Ebu Muhammed El-Makdisi

Kendine ait sosyal medya hesapları üzerinden Erdoğan ve Kadirov sevgisini gizlemeyen ve bununla ilgili daha ölümünden kısa bir süre önce çekilmiş videoları bulunan, bu videolarda ise alenen Erdoğan sevgisini perçinleyen sözler sarfeden onu “İslam’ın kurtarıcısı” olarak gördüğünü ilan eden Muciburrahman’ın  Şeyh Ebu Muhammed El Makdisi tarafından övülmesi hüsnü zan ile şeyhin kişi hakkında bilgisinin yeterli olmadığı izlenimi doğurdu.

Sosyal Medya’da Makdisi – Muciburrahman açıklaması yankısı

Tevhid üzerine kitapları bulunan, selefi cihadcıların duayeni ve fikir babası olarak tanınan Şeyh Ebu Muhammed El Makdisi’nin hayatı ve yazdıklarına gölge düşürecek bu açıklamaları sevenlerini hayrette bıraktı. Şeyh’in mezkur şahıs hakkındaki bilgisinin “sadece basından takip edebildiği şekliyle” olduğu hüsnü zannıyla yaklaşan bazı hesaplar “Şeyh Makdisi’nin de insan olduğunu duygusal bir çıkışla bazı şeyler kaleme almasının mümkün olduğunu”, “her alimin bir sürçmesi olacağını” ve bu açıklamaların Şeyh’in çalışmalarına ve ona olan güveni zedelemekten uzak olduğunu fakat önümüz günlerde şeyhin bu hususta tatminkar ve doyucu bilgiler ışığında yazmasını beklediklerine yer verdi.

Kaynak: Mira Haber

Muciburrahman Ensari kimdir? Hakkında bilinmeyenler!

İlginizi Çekebilir

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …

İsrail’in enerji ortağı Zorlu’ya Bahçeşehir’de soğuk duş!

İsrail’le pek çok alanda ticari ortaklığı olan ve bu nedenle aylardır protestoların hedefi olan Zorlu …