es sebab somali ordusunu hedef aldi 50 den fazla olu 01
es sebab somali ordusunu hedef aldi 50 den fazla olu 01

Eş Şebab Somali ordusunu hedef aldı: 50’den fazla ölü

El Kaide’nin Afrika yapılanması olarak bilinen Eş Şebab örgütü Somali hükümetine yönelik saldırılarına bir yenisini daha ekledi.

Somali’nin Mahas kasabası yakınlarında Eş Şebab ile Somali ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Salı günü meydana gelen şiddetli çatışmalarda Somali hükümeti ve Hirshabelle yetkilileri tarafından seferber edilen milisler ile Eş Şebab örgütü arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Eş Şebab yaptığı açıklama ile Somali hükümeti ve Hirshabelle yetkilileri tarafından seferber edilen 50’den fazla Ma’wisley milisini öldürdüklerini açıkladı.

Eş Şebab, dün Mogadişu’nun eteklerindeki Cali Mehdi çiftliği içinde ve çevresinde meydana gelen çatışmalarda hükümet birliklerini geri püskürttüklerini ve askeri araçları imha ettiklerini açıkladı.

Aynı zamanda Mogadişu çevresinde hükumet yetkilileri ile Eş Şebab arasında çatışmalar bildirildi. Eş Şebab, Orta Shabelle bölgesindeki Basra köyüne giden bir konvoya pusu kurduklarını ifade etti.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Refah’tan korkunç sahneler, nereye kadar dayanabilirler?

İsrail’in yoğunlaştırdığı terör saldırılarının ardından Refah’tan korkunç görüntüler gelmeye devam ediyor. Yüz binlerce sivilin son …

Ffxdd

Hizbullah Metulla’yı vurdu, 2 İsrail askeri öldü

İşgal ordusu, Hizbullah’ın Lübnan’ın güneyinden, sınırdaki Metulla’da askeri bir bölgeye dün gerçekleştirdiği dron saldırısında iki …