Körfezin Yahudisi BAE’nin paralı katili yakalandı!
Sudan yönetimi, BAE destekli RSF teröristlerinin, El Faşir’deki katliamlarında binlerce sivili öldüren sözde üst düzey komutanı Abu Lulu'nun tutuklandığını duyurdu. pic.twitter.com/fCjpprmvWN
— Mira Haber (@Mira_Haber) October 31, 2025
Sudan’da kanlı sayfalar kapanıyor: RSF milislerinin kasabı Abu Lulu tutuklandı
Sudan yönetimi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) desteğiyle ülkeyi kana bulayan Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) adlı paralı çete milislerinin üst düzey komutanlarından Abu Lulu’nun yakalandığını açıkladı.
Bu isim, Darfur’un El-Faşir kentinde binlerce masum sivili katleden, köyleri yakan, kadınlara yönelik vahşetleriyle tanınan katliamın baş sorumlularından biri olarak biliniyor.
Sudan ordusu tarafından yapılan açıklamada, “Abu Lulu, ulusal güvenlik güçlerinin koordineli operasyonuyla El-Cüneyna yakınlarında yakalanmıştır. Sorgusu sürmektedir.” denildi.
Kaynaklar, BAE’nin finansal, lojistik ve silah desteğiyle hareket eden RSF milislerinin, Sudan’ın batısında adeta bir ölüm makinesi gibi çalıştığını belirtiyor. Binlerce sivilin öldüğü, on binlercesinin yerinden edildiği saldırılar, uluslararası sessizliğin gölgesinde sürmüştü.
Tutuklanan Abu Lulu’nun, BAE’nin bölgedeki kirli çıkarlarının taşeronu olarak görev yaptığı, aynı zamanda İsrail ile gizli temaslar yürüttüğü de iddialar arasında.
Sudanlı yetkililer, “Bu tutuklama sadece bir başlangıç. Emirliklerin eliyle işlenen tüm suçların hesabı sorulacak” diyerek kararlılık mesajı verdi.
Sudan halkı ise sosyal medyada, “El-Faşir’in çocukları için adalet zamanı”, “Körfezin kirli parası artık işe yaramayacak” etiketiyle sevinç paylaşımları yaptı.
Kaynak: Mira Haber




Yorum yaz