14:40 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Konakçı’nın son zırvası: “Happy birthday Allah Rasulu”

Geçen hafta Allah cennette Hz. Meryem ile Hz. Muhammed’i nikahlayacak diyen (ki bu hadis delil olmayacak derecede zayıftır) Konakçı bu hafta da Rasulullah S.A.V’e doğum günü kutlaması uydurdu.

Tiktok Meşhuru Cami imamı Konakçı’nın medyatikleşmesi sonrası İslam alimi kesilerek bir çok konuya el attığı görülüyor. Son dönemlerde yayılan tevhidi davet videolarındaki çocuğu bile Survivor yarışmacısı edası ile hedef alan Halil Konakçı’nın Maide suresi 44 açılımı halen zihinlerdeki yerini korurken şimdi de Allah Rasulune (S.A.V) doğum günü kutluyor iftirası attı.

Ne şiş yansın ne kebap muktezasınca Ramazan ekranlarında Hatipoğlu’nun yerini almaya hazırlanan Halil Konakçı son videosunda doğum günü kutlamaları caiz diyor ve kendince asırlardır İslam âlimlerinin bulamadığı bir delili getiriyor.


Konakçı’ya göre Rasulullah’ın (S.A.V) her hafta pazartesi günü oruç tutmasının sebebi doğum gününü kutlama amacı ileymiş.

Yani Konakçı’ya göre Allah Rasulu (S.A.V) bu hareketini doğum günü kutlama münasebetiyle yapıyor. Rasulullah (S.A.V) her hafta doğum günü kutluyor.

Peki her hafta doğum gününü kutlayan birine ne denir? Her gün bayram edene ne denirse her hafta doğum günü kutlayan birine de aynı şeyin denileceği kesin. Doğum günü kutlamalarını dini bir ritüel gibi kutlama ve meşrulaştırmak amacı güden Konakçı Rasululah’ı (S.A.V) zamana uyduracam derken aslında ona bilmeden hakarette bulunuyor.

İlmin yere battığı, aliminin azaldığı dönem ahir zamanda insanlar alimlerle vaizleri karıştırıyor…

Şeyh Enver El Evlaki’nin dediği gibi:
“Bir kişinin ilminin, onun ne kadar meşhur olduğuna bağlı olduğu enteresan bir zamanda yaşıyoruz…”

Yazan:Mücahid Dönmez

DİĞER GELİŞMELER