kadirov dan putin e kesin baglilik sozu size uymazsak yasayamayiz 01
kadirov dan putin e kesin baglilik sozu size uymazsak yasayamayiz 01

Kadirov’dan Putin’e kesin bağlılık sözü: “Size uymazsak yaşayamayız”

Rusya Başkanı Vladimir Putin bugün Çeçenistan Başkanı Ramazan Kadirov ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

Görüşmede ikili, Ukrayna Savaşı’nda Çeçenistan’ın, cephedeki faaliyetleri, destekleri ve neler yapılabileceği üzerine konuştu. Kremlin, toplantıdan kısa bir video kesiti yayınladı.


İşte o görüşmenin detayları:

Ramazan Kadirov: Övünerek belirtmeliyim ki hem insani anlamda hem de savaş alanında her yönde kadronuz çok iyi başarılar elde ediyor. Her gün düşmanları esir alarak ekipmanlarını yok ediyorlar, hiçbir Abrams tankından da korkmuyorlar.

Askerlerin moralleri iyi, her gün onları ziyaret ediyorum. Kesinlikle tüm sorunları çözülebilir, ne iletişim ne teknoloji problemi yaşıyorlar.

Bu güne kadar toplamda 1100’den fazla askeri araç aldık, bunların yüzden fazlası ise zırhlı. Bu savaş bizim ortak davamızdır, onları birlikte yenmeliyiz. Tüm halkımız sizi destekliyor ve 5 alay ve 3 tabur oluşturan tek bölge biziz.

Putin: Askerlere ve ailelerine en iyi dileklerimizi iletin. Ön saflarda cesurca, kahramanca savaşan adamlarımızın ailelerini desteklediğinizi ve onlarla şahsen irtibatta olduğunuzu biliyorum.

Birliklerin tamamı ile iyi derecede temas kurduğunuz için de çok memnunum, komutanların tavrını da biliyorum. Onlardan birine Çeçen askerlerin cephede nasıl savaştığını sorduğumda, ” Onlara güvenim sonsuz, hayal kırıklığına uğratmayacaklar. ” şeklinde yanıt alıyorum.

Ramazan Kadirov: Emrinize uymazsak, bu devlette yaşamayacağız , sizin emrinizi 100% yerine getireceğiz.

Putin: Çok teşekkür ediyorum.

Kaynak: Mira Haber

Öncesi Hollanda’da 2 silahlı saldırı düzenleyen şüpheli 3 kişiyi öldürdü
Sonraki Ankara’da patlama! 70 yaşindaki kadın yaşamını yitirdi