japonyadan 27 milyon dolarlik deprem yardimi 1677224497 7273
japonyadan 27 milyon dolarlik deprem yardimi 1677224497 7273

Japonya’dan Türkiye ve Suriye’ye 27 milyonluk acil insanî yardım

Japonya hükümeti, şiddetli depremlerle sarsılan Türkiye ve Suriye’ye yaklaşık 27 milyon dolarlık acil insani yardım sağlanacağını açıkladı.

Japonya hükümeti, şiddetli depremlerle sarsılan Türkiye ve Suriye’ye yaklaşık 27 milyon dolarlık acil insani yardım sağlanacağını açıkladı.

Türkiye, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve Suriye’de de yıkıma neden olan depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken, Japonya hükümetinden bölgeye yardım sürüyor. Japonya Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno, Türkiye ve Suriye’ye yaklaşık 27 milyon dolarlık acil insani yardım sağlanacağını açıkladı.

TÜRKİYE VE SURİYE’YE YARDIM

Matsuno, yardımın 16 milyon dolarlık bölümünün uluslararası kuruluşlar aracılığıyla sağlanacağını, Türkiye ile Suriye’deki depremzedelere barınak, yiyecek ve diğer günlük ihtiyaçların temini için seferber edileceğini kaydetti. Matsuno, Tokyo’nun ayrıca Japon bir sivil toplum kuruluşu aracılığıyla iki ülkeye 4 milyon dolarlık destek sağlayacağı bilgisini paylaşırken, depremden zarar gören bölgelerin yeniden inşasına yardımcı olmak için Türkiye ve Suriye’ye insani desteği sürdüreceğinin altını çizdi. Japonya’nın ayrıca uluslararası bir yardım fonu aracılığıyla Suriye’ye 7 milyon dolarlık yardım göndereceği öğrenildi.

DÜNYADAN DESTEK YAĞDI

Türkiye, bu ayın başında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ile 7,6 büyüklüklerindeki depremlerle sarsılmış, ülke tarihindeki en büyük doğal afetlerden biri olarak gösterilen sarsıntılar Türkiye’deki 11 il dışında Suriye’de de binlerce can kaybına neden olmuştu. Facianın ardından uluslararası toplumdan deprem bölgesine destek yağmıştı.

İlginizi Çekebilir

2 askeri helikopter Pasifik Okyanusu’na düştü

Japonya’ya ait 2 helikopter, eğitim uçuşu sırasında Pasifik Okyanusu’na düştü. 19 Nisan 2024 tarihinde, Japonya …

bmgk_uyeleri_uadnin_israile_yonelik_ihtiyati_tedbir_kararlarinin_ardindan_bir_araya_geldi_1706728819_0995

Çin, ABD’nin Filistin vetosuna sert çıktı

Çin, Orta Doğu’da kalıcı barışın tek yolunun bağımsız Filistin devletinin kurulmasından geçtiğini ortaya koyarak ABD’nin …