İsrail’in elinden kurtulan kadınlar yaşadıkları dehşeti anlattı! [Videolu]

İsrail işgal ordusunun Gazze’nin kuzeyinde tutukladığı kadınlardan serbest kalan üç kadın, yaşadıkları dehşet dolu günleri anlattı

Abeer Ghaben adlı Gazzeli anne, Beyt Lahia’dan güvenli bölgeye geçiş yapmaya çalışırken işgalci teröristler tarafından alıkonuldu. Üç çocuk annesi kadın, yaşadığı dehşeti şu sözlerle anlattı;

“Kuzeyden, güvenli alana geçmeye çalışıyorduk. Askerler bizi durdurdu, onlara çocuklarım olduğunu söyledim, çocukları bırakmamı söylediler. Sonra beni sorguya çekip sorular sordular ve arkalarda bir yere geçmemizi istediler. Orada bizi çırılçıplak soydular, giyindikten sonra da bizi döverek el ve ayaklarımıza kelepçeler taktılar. Gözümüzü bağladılar ve bizi bir tepeye doğru sürüklediler, akşama kadar bizi orada tuttular. Akşam bir araç geldi ve bizi aldı. 8 saat süren bir yolculuk sonunda başka bir yere götürüldük. Hala kelepçeliydik ve çok soğuktu. Ertesi gün bir otobüse bindirdiler ve 12 saatlik yolculuğun ardından gözaltı merkezine götürdüler. Bir gözaltı merkezinden diğerine bizi çıplak olarak götürdüler. Bu sırada bize vurmaya ve hakaret etmeye devam ettiler, bize köpek gibi davrandılar. Postallarıyla tekmelediler, gözümüz bağlıydı ve sürekli bizi tekmeliyorlardı.”

Bir başka kadın, yerinden edilmiş sivillerin sığındığı okuldayken tutuklandı 

“Beni Amr bin El As okulundan aldılar. 24 Aralık’ta tutuklandım, kollarıma, ayaklarıma ve başıma tüfeğin namlusuyla vurdular. Sonra Anatod isminde Ramallah’ta başka bir gözaltı merkezine götürdüler. Kudüs’ün yanındaki bir tepede kadın askerler tarafından darbedildik. Bize kötü yemekler verdiler, karın ağrısı yapan yemekler ve hava çok soğuktu.”

Aynı okuldan alıkonulan bir başka kadın da yaşadıklarını anlattı: 

“Ben de Amr Bin el As okulundaydım. İsrail tankı orayı kuşattı ve bizi zorla dışarı çıkardı. Adamları soydular, bazılarını camiye, bazılarını da tankın yanına götürdüler. Benim çocuklarımı ve eşimi camiye götürdüler. 24 Aralık’ta tutuklandım 47 gün orada tutuldum bize hep şiddet uyguladılar ve hakaret ettiler Zorla İsrail bayrağını öptürdüler, reddedenleri dövdüler, hakaret ettiler. Bize bir daha asla Gazze’ye dönemeyeceğimizi söylediler. Tünellerin, Ebu Ubeyde’nin ve Hamas’ın yerini söyleyin dediler. Sanki köpeklere atar gibi önümüze yemek atıyorlardı, alıkonulduğumuz süre boyunca kelepçeliydik ve gözümüz bağlıydı.”

İsrail terör devleti, yıllardır keyfi tutuklamalarla hem kadın hem de erkek binlerce Filistinli’yi zindanlarda hapsedip insanlık dışı muamelelere maruz bırakıyor. Hiçbir hak hukuk gözetmeden yapılan bu muamele, malesef dünyanın gündemine girmiyor ve işlediği onlarca savaş suçu gibi işgalci İsrail’den, bu yaptıklarının hesabı sorulmuyor. 

Kaynak: Mira Haber

Öncesi Gazze’de babasını kaybeden çocuğun yürek burkan sözleri: “Yorgun değilim”[Videolu]
Sonraki Açlık gölgesinde kayıp canlar! 2 bebek daha öldü

Bir Cevap Yazın