el-cezire-televizyonunu-muhabiri-hamza-dahduh-a-srail-salda-ra-sa-nda-aehit-edildi-01

İsrail, Wael al-Dahdouh’un gazeteci oğlunu öldürdü

El Cezire’nin Gazze büro şefi Wael al-Dahdouh’un gazeteci oğlu Hamza Dahdouh, İsrail terör saldırısının kurbanı oldu 

İsrail, Gazze’de işlediği savaş suçlarını bütün çıplaklığıyla dünyaya sergileyen gazetecileri susturmak için hedef almaya devam ediyor. 

İşgalcilerin düzenlediği hava saldırısında aralarında El Cezire’nin tanıdık yüzü ve Gazze büro şefi Wael al-Dahdouh’un oğlunun da bulunduğu iki gazeteci daha öldürüldü. 

el-cezire-televizyonunu-muhabiri-hamza-dahduh-a-srail-salda-ra-sa-nda-aehit-edildi-02 el-cezire-televizyonunu-muhabiri-hamza-dahduh-a-srail-salda-ra-sa-nda-aehit-edildi-03

Gazze hükümeti basın ofisinden yapılan resmi açıklamaya göre Hamza Al Dahdouh ve Mustafa Tharia’nın şehadetinin ardından, işgalin başladığı 7 Ekim’den bu yana katledilen gazeteci sayısı 109’a yükseldi.

Wael al-Dahdouh, saldırıların başladığı ilk günlerde işgalcilerin hava saldırıları ile yıkılan evlerinde eşi, çocukları ve torunlarını kaybetmişti. 

Geçtiğimiz günlerde de Wael al-Dahdouh ve kameraman arkadaşı görev başındayken İsrail terör saldırılarında hedef olmuş, al Dahdouh yaralanmış, kameraman Samer Abu Dakka hayatını kaybetmişti. 

Uluslararası hukuka göre, orduların gazetecileri sivil olarak görüp güvenliklerini sağlaması gerekiyor. Gazetecileri kasıtlı olarak hedef almak ise açıkça savaş suçu sayılıyor.

Ancak İsrail terör ordusu hiçbir yaptırıma maruz kalmadan onbinlerce sivili katlettiği için, gazeteci ölümleri ile ilgili de hiçbir merciye hesap vermiyor, hiçbir bedel ödemiyor. 

Kaynak: Mira Haber 

 

İlginizi Çekebilir

İsrail, açlığın pençesindeki Gazze’ye yardım girişini durdurdu!

İsrail ordusu, Mısır ile Gazze’nin güneyi arasındaki ana sınır kapısının kontrolünü ele geçirdi ve halihazırda …

İsrailli iş adamı Mısır’da öldürüldü

İsrail asıllı Kanada vatandaşı Yahudi iş adamı Ziv Kiefer, Mısır’ın İskenderiye kentinde öldürüldü. İsrail’in Refah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir