08:11 Perşembe / 18 Nisan 2024 | 9 Şevval 1445

İran: Nükleer silah üretimi haramdır

Eski Kemal Herazi, "inançsal anlayışlar sebebiyle nükleer silah üretiminin haram olduğunu" söyledi.

İran'ın başkenti Tahran'daki ğı Siyasi ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nde düzenlenen 3. Uluslararası Tahran Diyalog Forumu'na birçok ülkeden siyasi yetkililerin yanı sıra düşünce kuruluşları temsilcileri katıldı.

İran Strateji Konseyi Başkanı ve Eski Dışişleri Bakanı Kemal Herazi, "haram" olduğu gerekçesiyle ülkede nükleer silah üretiminin gerçekleşmediğini söyledi.

IRNA'nın haberine göre, "İran neden nükleer bomba üretmiyor?" sorusuna cevap olarak Herazi "Öncelikle bomba üretimini dini anlayış açısından haram görmekteyiz bununla beraber stratejik olarak da çığır açıcı bulmuyoruz ayrıca İran, nükleer silah üretimi konusunda harekete geçerse, bölgede nükleer silah yarışı başlayacaktır. Yıllardır nükleer silahlardan arındırılmış bir için çağrıda bulunuyoruz ve 'in nükleer ının da yok edilmesine ve güvenlik önlemlerine katılması gerekliliğine inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

İran devriminin lideri Ruhullah Humeyni'nin, 1980'li yıllarda yaptığı açıklamalarda nükleer silah gibi kitle imha silahları üretmenin haram olduğunu ifade ği biliniyor.

Öte yandan İran dini lideri , 2019 yıında yaptığı bir konuşmada, dini yasaklamalar sebebiyle nükleer silah üretimine karşı olduklarını söylemişti.

Kaynak: Mepa News, IRNA

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber'in editöryel politikasını yansıtmayabilir.