iran-neden-hamas-i-yuzustu-birakti-02

İran neden Hamas’ı yüzüstü bıraktı? [Videolu]

Hizbullah neden en zor zamanında Hamas’a yardım etmiyor, İran neden Hamas’ı yüzüstü bıraktı?

Ortadoğu’da ABD’nin yaptığı katliamlarda İran’ın rolü neydi?

Lübnan Hizbullahı’nın kurucusu Şii din adamı Suphi Tufeyli’nin İran gerçekleri hakkındaki tarihi konuşması bütün soruların cevabını veriyor. 

iran-neden-hamas-i-yuzustu-birakti-01

İşte o manifesto gibi konuşmanın metni:

– İran’a söylemek istiyorum: Ümmeti Muhammedi katlettiniz. ABD ile ortak oldunuz ve onunla işbirliği yaptınız. Ümmetin yıkımı ve yok olması için ABD’ye hizmetkar oldunuz. ABD dış işleri bakanı İran dışişleri bakanına demişti ki: “Biz sizin bölgede bulunmanızı hoş karşılıyoruz”. Yani hangi bölgede hareket imkanınız varsa o bölgede istediğiniz gibi at koşturun, yakın yıkın, tahrip edin. Tıpkı Lübnan, Suriye ve Yemen’de yaptığınız; Irak’ta yapmaya çalıştığınız gibi.

– Böylece onların hizmetkârıydınız.. Ancak dikkat edin müttefik değil. Siz hizmetçisiniz. Hizmetçi! 

Sen bir hizmetçisin Hamaney! Sen Allah ve Resulünün düşmanısın! Sen Müslüman çocukların katilisin! Kerbela’daki bebeklerin katilisin! Sen Yezid’den daha acımasızsın, daha hakir ve kindarsın! 

-Neredesin sen! Gazze’de neredesin! Filistin’de neredesin! Lübnan’da yığdığın bu silahlar kimin için! Sakın bana şöyle böyle deme, bunlar hainlerin bilinen mazeretleri. Bugün Allah’ın huzurunda Gazze’deki öldürdüğün her çocuktan, Siyonistten önce, Amerikalı’dan önce sen mesulsün!

Gazze’de harekete geçseydin ben ve sevdiklerim Lübnan’da Gazze ve çocukları için ölmeye taliptik ve hazırdık. Allah belanızı versin!

Ve şundan eminim ki, şayet ABD ve Siyonistler senin Lübnan’daki cephenin harekete geçmesine izin vermen halinde Gazze’yi bırakacaklar. Dinleyin Gazzeliler, size karşı bütün çabaları boşa çıkacak, uzaydaki galaksileri yutan kara delikler misali. Siz, Gazzeliler, tüm mücrimler için o kara deliksiniz. Şayet (İsrail) Gazze’ye girmeyi düşünürse sizin kara deliğiniz onları yutacak.

Önceden içtenlikle şöyle söylerdim; kardeşlerim biz gerçekten sadık mümin Şiirleriz. Önceden Şii, Sünni ayırt etmeksizin, La ilahe illallah diyen herkese sevgimden, tüm Müslümanlar uğruna ölmeye hazırdım. Mezhebi yeri neresi olursa olsun, niçin zulüm görelim ve yanlış işler yapmakla itham edilelim?

Ama hayır, sonrasında açığa çıktı ki ortada ikinci bir Şii hizbi var. Bölgenin şerri için çalışan Allah ve Resulünün düşmanı nerede? Şia adı altında bir takım insanlar var Şia bunlardan beridir, İslam bunlardan beridir! Muhammed bunlardan beridir! Ali Bin Ebu Talip bunlardan beridir! Bunlar İslam düşmanı Kur’an düşmanı Muhammed düşmanı Ali düşmanı. Sakın bunların şia’dan olduğunu düşünmeyin. Tahran’da oturan bu adam Muhammed’in ve Ali’nin düşmanıdır. Bu adam Ehlibeyt ile alakası olmayan bir Şia peydah ediyor. Yalan söyleyip doğudan batıdan yalanlar topluyor, sonra Resulullah söyledi, Ali söyledi diyorlar. Bunlar Müslüman çocukların öldürülmesinden sevinç duyan yalancı facirlerdir, ümmet-i İslam’ın düşmanlarıdır. 

Ey kardeşlerim bilin ki bunlara itaat etmek büyük bir günah ve ümmet-i İslam’a hıyanettir. Lübnan’ı bunların elinden kurtarıp La ilahe illallah ehline vermemiz gereklidir. Filistin’i özgürleştirmemiz gereklidir, ümmeti tüm hain ve mücrimlerden korumamız gereklidir.

Lübnan’dan yapılan saçma sapan uyduruk saldırı ve atışları sakın tasdik etmeyin. Bu ABD siyonistler ve Tahran tarafından tamamen beni ve sizi kandırmak için çalışılmış bir şeydir. Son olarak Hamaney için diyeceğim ki, tüm Ümmet yakında sana, git başımızdan diyecek. Ey hain git başımızdan, git başımızdan ey dünyadaki tüm Allah düşmanlarını ve şeytanları başımıza salan! Gün sizin gününüz, açın Suriye’nin kapılarını niye açmıyorsunuz kardeşim? Gazze’de ehlimiz ve çocuklarımızın kanları üzerine Pazar mı açıyorsunuz? Allah size lanet etsin, ne kadar aşağılıksınız!

  Ey kardeşlerim Şii yahut değil biliniz ki, bunların liderlerinin açıklamalarının her kelimesi yalan, bunlar yalancı, facir ve düşmanın hizmetkârı. Allah hepsine lanet etsin! Bunları terk edin, karşı çıkın, yüzlerine haykırın ve Peygamberinizin, dininizin, Kur’an’ınızın, Kudüsünüzün ve birliğinizin etrafında toplanın. Birlik olun, bölgemizde bize sadece hainler, yalancılar, düşmanlarımız ve Siyonistlerin ve batılıların tayin ettiği kişiler hükmediyor. Kendimizi kurtarmak için birleşmemiz gerek! 

Kaynak: Mira Haber 

 

Öncesi “Savaşın yayılma riski arttı”
Sonraki “Gazze’de enkaz altında binlerce kurbanı bırakmak zorunda kalmak”