İçeriğe geç
9 Ekim 2026 | 28 Rebiülahir 1448 Cuma 18:34
Avrupa

İngiltere’de Müslüman hayır kuruluşlarına banka engeli: Arkasında ne var ?

Haber Merkezi Güncelleme: 14 Haz 2026 17:05 1 dk okuma 28 okunma
İngiltere’de Müslüman hayır kuruluşlarına banka engeli: Arkasında ne var ?

İngiltere’deki Müslüman hayır kuruluşları, bankacılık hizmetlerinden dışlanma sorunuyla karşı karşıya geliyor.

Müslüman Hayır Kurumları Forumu (MCF) tarafından yayımlanan rapora göre, bu kuruluşların yüzde 68’i banka hesabı açmakta zorluk çekerken, yüzde 42’si ise bankacılık hizmetlerinden tamamen çekilmiş durumda.

Bankalar, terörle mücadele ve risk azaltma politikaları gerekçesiyle Müslüman hayır kurumlarını hedef alıyor.

MCF’nin politika lideri Abdulsami Arjuman, bu sorunların uzun süredir devam ettiğine ve gerekli ilgiyi görmediğine dikkat çekti.

Arjuman, daha adil ve şeffaf bankacılık uygulamaları ile hayır kurumları için güçlü korumalar gerektiğini vurguladı.

Raporda, Müslümanların İngiltere’deki diğer inanç gruplarına göre daha fazla bağış yaptığı belirtiliyor. Ancak, bankacılık engelleri nedeniyle bu kuruluşlar fonlara erişim sağlayamıyor ve hizmetlerini sürdürebilmekte zorluk yaşıyor.

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayımlanmaz.