İçeriğe geç
11 Ekim 2026 | 30 Rebiülahir 1448 Pazar 15:22
Suriye

HTŞ’nin ‘casusluk davasında’ tutuklu komutanları salıverildi

Haber Merkezi Güncelleme: 14 Haz 2026 17:32 1 dk okuma 46 okunma
HTŞ’nin ‘casusluk davasında’ tutuklu komutanları salıverildi

HTŞ, casusluk suçlamasıyla geçtiğimiz ay tutukladığı 5 üst düzey komutanının serbest bırakıldığını duyurdu.

HTŞ, Güvenlik Hücresi davasına ilişkin soruşturmaların tamamlandığını ve casusluk suçlamasıyla tutuklanan komutanlardan Ebu Müslim Afes, Ebu Hattab el Haskavi, Ebu Usame Münir ve Ebu Fawaz’ın serbest bırakıldığını duyurdu. 

Serbest kalan komutanlar, yakınları tarafından sevinç gösterileriyle karşılandı.

Aralık ayının sonunda, HTŞ’nin üst düzey komutan ve yetkililerinden oluşan 85 isim, ABD istihbaratı veya Şam rejimi adına casusluk yapmakla suçlanarak tutuklanmıştı. 

HTŞ yönetimi, Güvenlik Hücresi soruşturmasının tamamlandığını, davada suçlu bulunmayan tutukluların serbest bırakılıp, adaletin tesisi için, davanın bir üst kurul tarafından detaylı şekilde inceleneceğini açıkladı.

HTŞ'nin 'casusluk davasında' tutuklu komutanları salıverildi

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayımlanmaz.