hindistan yol genisletme bahanesiyle 500 yillik camiyi yikti 01
hindistan yol genisletme bahanesiyle 500 yillik camiyi yikti 01

Hindistan yol genişletme bahanesiyle 500 yıllık camiyi yıktı!

Hindistan, kuzeydeki Uttar Pradesh eyaletinin Allahabad kentinde bulunan, yaklaşık 500 yıllık tarihi bir camiyi yol genişletme bahanesiyle yıktı.

Aktivistler, Allahabad kentindeki tarihi Shahi Camii’nin büyük bir bölümünün karayolunu genişletme bahanesiyle yıkıldığını belgeleyen bir videoyu sosyal medyada paylaştı.

Hint polisinden yapılan açıklamada; “Bayındırlık Dairesi, Prayagraj kentindeki Handia bölgesindeki ana yol için genişletme çalışmaları kapsamında yaklaşık 5 asır önce inşa edilen caminin varlığı bu yol çalışmasını engelliyor” denildi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, 16. yüzyılda inşa edilen caminin, Yargıtay’ın daha önce yıkımın durdurulması için yapılan dilekçeyi reddetmesinin ardından, mahkemenin yıkım işleminin durdurulması yönündeki davayı görüşeceği tarihten birkaç gün önce apar topar yıkıldığı bildirildi.

Müslümanlar, Hindistan’ın 1,35 milyarlık nüfusunun yaklaşık yüzde 13’ünü oluşturuyor.

Aşırılık yanlısı Hindu Bharatiya Janata Partisi’nin 2014 yılında iktidara gelmesinden bu yana, Hindistan’da Müslümanlara yönelik nefret söylemi ve saldırılarda gözle görülür bir artış yaşanıyor.

Hindistan’da Müslümanlara yönelik artan nefret söylemi ile beraber ülkedeki birçok cami geçtiğimiz yıllarda çeşitli saldırılara ve yıkımlara maruz kaldı. Bunların en akılda kalanı, 1992 yılında ülkenin kuzeyindeki tarihi Babri Camii’ni yıkılıp yerine bir Hindu tapınağı inşa edilmesi olayı idi. Bharatiya Janata Partisi’nin liderliginde aşırılık yanlısı Hinduların gerçekleştirdiği bu yıkım sonucu ülke çapında bir şiddet dalgası oluşmuş ve yaklaşık 2.000 kişi ölmüştü.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

İşgalciler dökülmeye başladı! İkinci istifa geldi

İşgalci İsrail Ordusunda İkinci İstifa Geldi, Merkez Komutanlığı Başkanı da Görevinden Ayrılıyor İşgalci İsrail ordusunda …

hamastan_ateskes_aciklamasi_inceliyoruz_1706617939_3157

El Kaide’den Haniye’ye mesaj

El Kaide, Hamas lideri Haniyye’nin ailesinin İsrail tarafından katledilmesinden günler sonra, bir taziye mesajı yayınladı. …