“Her şey seçim içindi, Erdoğan İsrail’le barışmak istiyor!”

İsrail’in önde gelen basın organlarından Maariv’de yer alan habere göre “Erdoğan İsrail’le ilişkileri düzeltmek istiyor”

İsrail basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yerel seçim kaygısıyla” Tel Aviv yönetimiyle ters düştüğünü öne sürdü.

İsrail’in Maariv gazetesi, Erdoğan’ın İsrail’le arasını düzeltmek istediğini iddia ettiği, şok eden bir habere imza attı.

Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, Erdoğan’ın İsrail aleyhindeki sert sözleri sebebiyle dışişleri bakanlığına çağrılmıştı.

Olay, Erdoğan’ın 9 Mart’ta İsrail’in savaş suçlusu Başbakanı Netanyahu için “Netanyahu ve yönetimi, Gazze’de işledikleri insanlık suçlarıyla günümüzün Nazileri olarak isimlerini Hitler, Mussolini ve Stalin’in yanına ekletmişlerdir” ifadelerini kullanmasının ardından yaşanmıştı. 

Maariv’in haberine göre büyükelçi yardımcısı, Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Jacob Blitstein’la yaptığı görüşmede, “Erdoğan’ın İsrail’e yönelik sert tutumu, yerel seçimlere dair siyasi kaygılarından kaynaklanıyor” dedi ve yerel seçimlerden sonra Erdoğan’ın İsrail’le ilişkileri tekrar iyileştirmeyi amaçladığını söyledi. 

Haberde, bu kapsamda Türkiye’nin Kasım’da İsrail’den çektiği büyükelçisini tekrar göndermeyi planladığı iddia edildi. Ayrıca Tel Aviv yönetiminin ekim ayında geri çağırdığı Ankara Büyükelçisi Irit Lillian’ı ve diğer diplomatları tekrar göndermesinin istendiği de ileri sürüldü.

Pazar günü yapılan yerel seçimlerde, CHP Türkiye genelinde yüzde 37,77 oy alarak, yüzde 35,49 oyda kalan Adalet ve Kalkınma Partisi’ni (AK Parti) geride bıraktı. Bunun sonucu olarak Ak Parti’nin 22 yıllık yenilmezlik serüveni de sona ermiş oldu.

İsrail dışişleri bakanı Yisrael Katz, seçimlerin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu Erdoğan’a açık bir mesaj: İsrail’e saldırmak artık işe yaramıyor, yeni malzemeler bulması gerekli” dedi.

Bir Cevap Yazın