Suriye’nin kuzeyinde güvenlik dengeleri bir kez daha sarsılıyor. Halep kırsalında son 24 saat içinde gerçekleşen iki ayrı suikast, bölgedeki askeri grupları ve yerel halkı yüksek alarma geçirdi.
Saatler Arayla İkinci Suikast
Bugün öğle saatlerinde, Halep’in doğusundaki Münbiç hattında yer alan bir askeri kontrol noktasında nöbet tutan Suriye Geçici Hükümeti’ne bağlı Savunma Bakanlığı mensubu bir asker, kimliği belirsiz bir keskin nişancı tarafından vurularak öldürüldü.
Bu olay, günün erken saatlerinde El-Ra’ey (Çobanbey) şehrinde yine bir Savunma Bakanlığı personelinin öldürülmesinin hemen ardından geldi. Saatler içinde gerçekleşen bu “nokta operasyonlar”, saldırıların koordineli bir stratejinin parçası olduğu ihtimalini güçlendiriyor.
Şüpheler IŞİD Hücreleri Üzerinde Yoğunlaşıyor
Suriye İnsan Hakları Gözlem Merkezi (SOHR) ve yerel güvenlik kaynaklarından alınan bilgiler, saldırı yönteminin IŞİD’in tipik “vur-kaç” ve profesyonel keskin nişancı taktikleriyle birebir örtüştüğünü gösteriyor.
IŞİD’in geniş çaplı toprak kontrolü yerine, uyuyan hücreler vasıtasıyla askeri personeli hedef alan düşük yoğunluklu ama yüksek etkili suikastlara odaklandığı gözlemleniyor
Halep’in kuzey ve doğu kırsalında ilan edilen “yüksek güvenlik alarmı” devam ederken, askeri yetkililerin bölgedeki tüm kontrol noktalarında koruma tedbirlerini artırdığı bildiriliyor.
Suriye genelinde devam eden istikrarsızlık, IŞİD gibi yapıların “hayalet hücreler” üzerinden yeniden konsolide olması için uygun bir zemin sunmaya devam ediyor. Münbiç ve El-Ra’ey hattındaki bu hareketlilik, önümüzdeki günlerde bölgede daha geniş kapsamlı güvenlik operasyonlarının başlayabileceğinin sinyallerini veriyor.
Kaynak; Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.