1200x675 cmsv2 9f4176d0 8b9c 5456 9d70 e055164eb6dc 5303360

Göstermelik seçimler bitti: Rus kuklası iktidarını tazeledi

Rus kuklası Çeçen “lider” Ramazan Kadirov, yapılan göstermelik seçimlerde bir kez daha başa seçildi

Çeçenistan Seçim Komisyonu’nun açıkladığı resmi verilere göre Kadirov 830 binden fazla oy alırken, seçime katılım oranı %95,19 olarak duyuruldu. Karşısındaki iki sembolik adayın toplamda yalnızca %0,1 oy alabilmesi ise bu sürecin gerçek bir seçimden ziyade, halk desteğini simüle etmeye çalışan bir kurgu olduğunu doğrular nitelikte.

Halk tarafından sevilmediğinin ve meşru bir rekabette sandıktan çıkamayacağının farkında olan Çeçen lider, iktidarını halkın rızasıyla değil, kurduğu korku ve güvenlik aygıtıyla sürdürmeye çalışıyor.

Açıklanan %95’i aşkın katılım ve %99,85’lik oy oranları, toplumsal bir desteğin yansıması olmaktan ziyade; yalnızca Kadirov’un kendi adamlarının, yönetimden beslenen çevrelerin ve baskı altındaki kamu görevlilerinin sandığa yansıtılan iradesini gösteriyor.

2007 yılında Vladimir Putin tarafından bölgenin başına getirilen Kadirov, gücünü Çeçen halkının sevgisinden değil, Kremlin’e sunduğu koşulsuz sadakatten alıyor. Katı bir Rus kuklası olarak hareket eden ve Moskova’nın bölgedeki uzantısı olmaktan öteye geçemeyen Çeçen lider, kendi konumunu koruyabilmek adına Moskova ile olan güvenlik ilişkilerini her geçen gün daha da derinleştiriyor.

Çeçen birliklerinin Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik savaşında ön saflara sürülmesi de Kadirov’un koltuğunu korumak adına Moskova’ya ödediği diyetin açık bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Mira Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir