yahya ulker dev gofret haber gorseli

GODIVA krizi hafızalardayken Yahya Ülker’den tepki çeken cevap

Türkiye’de uzun yıllardır “çocukluk lezzeti” olarak hafızalara kazınan Ülker Çikolatalı Gofret, bu kez tadıyla değil, bir şirket yöneticisinin tüketici eleştirisine verdiği öne sürülen cevapla gündeme geldi.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yahya Ülker, sosyal medya hesabından dev boy bir Ülker Çikolatalı Gofret ile çekilen fotoğrafını paylaşarak dikkat çekici bir kampanya başlattı. Ülker, paylaşımın bir milyon beğeniye ulaşması hâlinde fotoğraftaki dev gofretin gerçekten üretilerek raflara çıkarılacağını duyurdu.

Eğlenceli bir pazarlama çalışması olarak başlayan kampanya, bir tüketicinin ürünün eski tadını kaybettiğini belirten yorumuyla kısa sürede tartışmaya dönüştü.

Gıda Dedektifi tarafından yayımlanan ekran görüntüsüne göre bir kullanıcı, “Maalesef çocukluğumuzdaki Ülker çikolatalı gofretin tadından eser yok” yorumunda bulundu. Bu eleştiriye Yahya Ülker’in kullandığı belirtilen hesaptan, “Belki çocukluğunuz da yok” cevabının verildiği görüldü.

Ürünün tadı ve kalitesi hakkında yapılan bir geri bildirime, tüketicinin geçmişini hedef alan bir ifadeyle karşılık verilmesi sosyal medyada tepki çekti. Kullanıcılar, Türkiye’nin en tanınmış gıda markalarından birinin üst düzey yöneticisinin eleştiriye açıklama veya çözümle karşılık vermek yerine küçümseyici olarak değerlendirilen bir üslup kullanmasını sorguladı.

Yaşanan tartışma, Yıldız Holding bünyesindeki markaların iletişim dili nedeniyle ilk kez eleştirilmesi de değil. Daha önce GODIVA’nın İsrail hesabından, Gazze’deki saldırıların devam ettiği dönemde şarap ve çikolatayla “iyi hissetme” temalı bir paylaşım yapılması kamuoyunda tepki çekmişti. Yıldız Holding yönetimi ise söz konusu içeriğin İsrail’e destek amacı taşımadığını, yılbaşı kampanyası kapsamında yayımlandığını savunmuştu.

Söz konusu paylaşımı eleştiren Gıda Dedektifi hesabı hakkında açılan davada beraat kararı verildiği, bu kararın istinaf mahkemesi tarafından da onandığı açıklanmıştı. Geçmişte yaşanan bu iletişim krizi, Yahya Ülker’in tüketiciye verdiği öne sürülen cevabın ardından yeniden hatırlandı.

Son olay, markaların sosyal medyada yürüttüğü gösterişli kampanyalarla tüketicilerin gerçek deneyimleri arasındaki mesafeyi de bir kez daha gündeme taşıdı. Dev bir gofreti üretmek için bir milyon beğeni isteyen kampanya, tek bir tüketici yorumuna verilen dört kelimelik cevapla iletişim krizine dönüştü.

Üstelik Ülker markasının yıllardır çocukluk, mutluluk ve nostalji kavramları üzerine kurduğu reklam dili düşünüldüğünde, “Belki çocukluğunuz da yok” sözleri dikkat çekici bir çelişki oluşturdu. Tüketiciler, markanın çocukluk hatıralarını reklamlarında öne çıkarırken aynı hatıralar üzerinden yapılan bir eleştiriye neden bu şekilde karşılık verildiğini sordu.

Yahya Ülker bazı sosyal medya paylaşımlarında “Ülker CEO’su” olarak tanıtılsa da resmî görevi Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğidir.

Bir milyon beğeni hedefleyen kampanyanın dev gofreti raflara taşıyıp taşımayacağı bilinmiyor. Ancak tüketiciye verilen bu cevap, şimdiden kampanyanın önüne geçmiş durumda.

Geriye ise markalar açısından önemli bir soru kalıyor:

Bir gofreti büyütmek kolay olabilir; peki küçümsendiğini düşünen tüketicinin güvenini yeniden büyütmek mümkün mü?

Ülker’den bir skandal daha: İsrail’in ardından Modi’ye destek!

Kaynak: Mira Haber 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir