İçeriğe geç
9 Ekim 2026 | 28 Rebiülahir 1448 Cuma 19:58
Ortadoğu

Gazzelilerin evlerini yıkıyordu; dost ateşiyle Gazze’de öldü!

Haber Merkezi Güncelleme: 14 Haz 2026 17:06 1 dk okuma 33 okunma
Gazzelilerin evlerini yıkıyordu; dost ateşiyle Gazze’de öldü!

İsrail Ordusu, gün içerisinde Gazze’nin merkezinde İsrailli bir müteahhidin “yanlışlıkla” dost ateşinde vurulduğunu söyledi.

Savunma Bakanlığı’na bildirilen olayda 39 yaşındaki Jacob Avitan ismindeki Siyonist, ekskavatörüyle Gazze’deki evleri ve binaları yıkmakla ün salmıştı. Eilat şehrinde yaşayan 3 çocuk babası, Gazze’de binaları kasıtlı şekilde kullanılamaz hale getirerek işgal ordusunun önünü açıyordu.

Avitan’ın Netzarim Ekseni’ne yakın bir bölgede bulunan işgal askerlerine haber vermeden bir binaya çıkması sonucu Filistinli sanılarak ateş açıldığı aktarılırken, olayla ilgili inceleme başlatıldığı bilgisi geldi.

Geçtiğimiz hafta Batı Şeria’da benzer bir olay yaşanmış, Filistinli sanılan Yahudi yerleşimcilere polisin ateş açması sonucu 1 Siyonist ölmüştü.

Yahudi teröristler, kendi polisi tarafından vuruldu

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayımlanmaz.