Hiçbirşey yapmıyoruz: Hatta birkaç ürün dışında boykot bile etmiyoruz [Videolu]

Filistin’in Gazze Şeridi’nde İsrail’in saldırıları altında yaşayan çocuklar, her gün zulüm ve vahşetle karşı karşıya. Masum bedenleri bombalar altında can çekişen Gazzeli çocukların kanları, vicdanlarımızı sızlatıyor. Bu vahşete dur demek için elimizden gelen tek bir şey var: Boykot!


Boykot etmek neden önemli?

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, büyük ölçüde ekonomik gücüne dayanıyor. Boykot, İsrail’in bu gücünü zayıflatarak, saldırılarını durdurmak için önemli bir araç olabilir. Boykot ettiğimiz her ürün, İsrail’in finansal kaynaklarını ve Filistinlilere karşı işlediği zulmü besleyen sistemi zayıflatır.

Neleri boykot etmeliyiz?

Gazzeli çocuklara destek olmak için aşağıdaki ürünleri boykot edebiliriz;

İsrail malları: İsrail’de üretilen veya İsrail’i destekleyen tüm ürünleri boykot etmek önemlidir. Ürünlerin barkodlarını kontrol ederek İsrail menşeli olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Uluslararası firmalar: İsrail’in işgaline ve insan hakları ihlallerine finansal ve politik destek sağlayan uluslararası firmaları da boykot edebiliriz. Bu firmaların listesine internetten ulaşabilirsiniz.

Nasıl boykot edebiliriz?

Boykot etmek çok kolay! Boykot ettiğimiz ürünleri satın almaktan kaçınarak, aileniz ve arkadaşlarınızla boykot hakkında konuşarak farkındalık yaratarak, sosyal medyada boykot çağrılarını paylaşarak ve hashtag’ler kullanarak daha fazla kişiye ulaşarak, boykot eden sivil toplum kuruluşlarına ve aktivistlere destek vererek..

İsrail’i destekleyen uygulamaları boykata Türkiye’den bir örnek

Unutmayalım, boykot etmek, Gazzeli çocukların kanlarını durdurmak için yapabileceğimiz en basit ve etkili şeylerden biridir. Her boykot eden kişi, Filistinlilere umut ve İsrail’e baskı anlamına gelir.

Kaynak: Mira Haber 

Öncesi Ölümü izleyin: Bu çocuklar hesap günü önce bize hesap soracak [Videolu]
Sonraki Çaresizlikten göç: Soykırıma suç ortağı!

Bir Cevap Yazın