İçeriğe geç
8 Ekim 2026 | 27 Rebiülahir 1448 Perşembe 14:56
Avrupa

Fransa, Ceyşu’l-İslam Komutanını 10 Yıl Hapis Cezasına Çarptırdı

Haber Merkezi Güncelleme: 14 Haz 2026 16:44 1 dk okuma 48 okunma
Fransa, Ceyşu’l-İslam Komutanını 10 Yıl Hapis Cezasına Çarptırdı

Fransa’da yargı makamları, Suriye’deki iç savaş sırasında etkin gruplardan biri olan Ceyşu’l-İslam’ın (İslam Ordusu) eski komutanlarından Mecdi Nehme hakkında önemli bir karara imza attı. “İslam Alluş” lakabıyla tanınan Nehme, savaş suçu ve insan hakları ihlalleri suçlamasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fransız yargısının aldığı bu karar, Avrupa topraklarında Suriyeli muhalif grupların üyelerine yönelik en dikkat çekici yargı süreçlerinden biri olarak değerlendiriliyor. Mahkeme, Nehme’nin özellikle sivil halka yönelik işlenen ağır suçlardan ve savaş esirlerine yapılan kötü muameleden sorumlu olduğunu iddia etti.

Mecdi Nehme, 2020 yılında Fransa’da gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı. Hakkındaki dava sürecinde, tanık ifadeleri, video kayıtları ve insan hakları örgütlerinin raporları delil olarak sunuldu.

Ceyşu’l-İslam, Suriye’deki savaşın özellikle Doğu Guta bölgesindeki en güçlü silahlı muhalif gruplarından biri olarak tanınıyor.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayımlanmaz.