image 2025 09 16 14 42 56

Esir aileleri Netanyahu’yu köşeye sıkıştırdı: Evinin önünde sabahladılar

Siyonist rehinelerin aileleri, Gazze’deki savaşı protesto etmek için Netanyahu’nun evinin önünde toplandı

Katil İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonlarını yoğunlaştırmasıyla birlikte, Gazze’de tutulan İsrailli rehine yakınları Pazartesi gecesinden Salı sabahına kadar Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Kudüs’teki konutu önünde acil bir protesto organize etti.

Aileler, ordunun Gazze Şehri’ne yönelik yere konuşlanma adımları atmasının ardından rehinelerin hayatından endişe ettiklerini ifade etti. Nitekim İsrail, Gazze’de tam işgal planını onayladıktan sonra şehrin dört bir yanındaki konutlara hava operasyonları düzenlemeye başladı.

Bombardımanlar hiç olmadığı kadar yoğunlaşırken, esir aileleri hükümetin bu kararına sert tepki gösterdi. Hükümet bakanları, daha öncesinde birçok kez İsrailli esirlerin öncelikli olmadığını belirtmişti.

Rehine Aileleri Forumu, gece yarısı yayımladığı çağrıda, “Gazze’deki 710. gece, rehine yakınlarının hayatta kalma şansının son gecesi olabilir” çağrısında bulundu. Forum, İsrail’in hayatta olduğu varsayılan 20 rehineden bir kısmının Gazze Şehri’nde tutulduğunu öne sürerek hükümeti “esirleri kurban etmekle” suçladı.

Rehine yakınları arasında yer alan bazı aile bireyleri sabaha karşı polis engeline rağmen Kudüs’e giderek konut önünde kamp kurdu. Çadır kurmalarına izin verilmeyen gözlemciler, uyku tulumları ve battaniyelerle nöbet tutmaya başladı.

Bazı rehine aileleri, esirlerin tutulduğu bölgelerin özellikle bombardıman altında olduğunu, askerî operasyonların rehine hayatını doğrudan riske attığını belirtti. Nitekim işgal ordusu, geçmişte istemeden de olsa rehine bulundukları alanlara saldırılar düzenlendiğini itiraf etmişti.

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın