esad rejimine baoeyaoek darbe humus askeri mezuniyet ta renine dron salda ra sa 01
esad rejimine baoeyaoek darbe humus askeri mezuniyet ta renine dron salda ra sa 01

Esad rejimine büyük darbe, Humus askeri mezuniyet törenine dron saldırısı

Suriye’nin Humus kentindeki askeri okula hava dron saldırısı düzenlendi.

esad rejimine baoeyaoek darbe humus askeri akademisine dron salda ra sa 02

Esad rejimi, bugün Suriye’nin batısında hükümet güçlerinin mezuniyet törenine düzenlenen insansız hava aracı saldırısının ardından yaklaşık 100 kişinin öldüğünü söyledi.


Sana haber ajansına göre, saldırı Humus askeri okulunu hedef aldı ve orada bulunan silahlı kuvvetlerden bir çok kişi öldü.

esad rejimine baoeyaoek darbe humus askeri akademisine dron salda ra sa 05 esad rejimine baoeyaoek darbe humus askeri akademisine dron salda ra sa 06 esad rejimine baoeyaoek darbe humus askeri akademisine dron salda ra sa 07 esad rejimine baoeyaoek darbe humus askeri akademisine dron salda ra sa 08

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), ölenler arasında mezun olan öğrencilerin memurları ve ebeveynlerinin de olduğunu söyleyerek en az 120 kişinin yaralandığını bildirdi. 

esad rejimine baoeyaoek darbe humus askeri akademisine dron salda ra sa 04

Ayrıca, törene Suriye ordusunun komutanları ve savunma bakanının katıldığını belirtti.

Esad rejimi, bunu “benzeri görülmemiş” bir saldırı olarak nitelendirdi ve “tam güçle karşılık verileceğini” söyledi.

Esad rejimine son yıllarda yapılan en ağır saldırının sorumluluğunu hemen üstlenen olmadı. 

Esad rejiminden sivilleri hedef alarak misilleme 

Humus’taki saldırı, muhaliflerin kontrolündeki kuzeybatı Suriye’ye ‘topçu ve füze bombardımanına yol açarak İdlib vilayetinin farklı bölgelerinde 5 kişinin öldü ve 28 kişi de yaralandı.

esad rejimine baoeyaoek darbe humus askeri akademisine dron salda ra sa 09 esad rejimine baoeyaoek darbe humus askeri akademisine dron salda ra sa 10 esad rejimine baoeyaoek darbe humus askeri akademisine dron salda ra sa 11 

Suriye’nin kuzeybatısındaki başka yerlerde, muhaliflerin elindeki bölgeler son günlerde hükümet güçleri tarafından yeniden bombardımana maruz kaldı.

esad rejimine baoeyaoek darbe humus askeri akademisine dron salda ra sa 12

Bölgedeki aktivistler, Çarşamba günü Esad rejimi tarafından Halep vilayetinin batı eteklerindeki Kafr Nuran bölgesinde düzenlenen bombalamada aynı ailenin beş üyesinin öldürüldüğünü söyledi. 

Kuzeybatı Suriye’de muhaliflerin kontrolündeki İdlib’den bir medya aktivisti olan Ahmed Rahhal, “Zavallı aile, tehlikesine ve ön saflara yakınlığına rağmen öldürüldükleri yeri güvenli bir sığınak olarak görüyordu” dedi.

Humus’taki saldırı, İdlib’in doğusundaki Sermin köyünde füze saldırılarında bir kızın ölmesi ve aralarında bir kız çocuğunun da bulunduğu altı kişinin de yaralanmasından bir gün sonra gerçekleşti.

Suriye İnsan Hakları Ağı’nın (SNHR)  aylık raporuna göre, geçen ay devam eden şiddet nedeniyle 12’si çocuk yaklaşık 55 sivil öldürüldü.

Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana yüzbinlerce sivil öldürüldü, milyonlarcası da yerinden edildi.

Kaynak: Mira Haber

Öncesi Rusya Karadeniz kıyısında donanma üssü kuruyor
Sonraki Fransa’da bomba ihbarı!