Eş Şebab’ın Mogadişu’daki hapishane baskınına ait yeni görüntüler
Eş Şebab’ın Mogadişu’daki Hapishane Baskınına Dair Yeni Görüntüler Ortaya Çıktı pic.twitter.com/CqKQmjcoFF
— Mira Haber (@Mira_Haber) October 8, 2025
Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan bir cezaevine yönelik saldırı, ülkenin güvenlik yapısına ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, El Kaide bağlantılı “Eş Şebab” örgütüyle ilişkili militanların, saldırıdan önce şehir merkezinde uzun bir mesafeyi kat ettiği görülüyor.
Yerel kaynaklara göre militanlar, resmî araç ve askerî kıyafetler kullanarak yaklaşık 30 kilometrelik bir güzergâhı geçti. Bu sırada çok sayıda güvenlik noktasından geçmelerine rağmen herhangi bir engelleme veya kimlik kontrolüyle karşılaşmadıkları bildirildi.
Güvenlik analistleri, militanların genellikle saldırı öncesinde rota ve güzergâhlarını defalarca deneme yöntemine başvurduklarını, bu olayda da benzer bir hazırlığın yapılmış olabileceğini belirtiyor. Olayın ardından, Mogadişu’daki devlet kurumlarının bulunduğu güvenlikli bölgeye yönelik koruma önlemleri ve istihbarat koordinasyonunun yeterliliği sorgulanmaya başlandı.
Somali hükümeti, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve güvenlik zafiyetinin boyutunun araştırıldığını açıkladı.
Kaynak: Mira Haber




Yorum yaz