Erdoğan Selman

Erdoğan’dan Riyad’da kritik temas: Filistin ve bölgesel istikrar gündemde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Riyad’da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldi. Yemame Sarayı’nda basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede; enerji, savunma sanayii, ticaret, yatırım ve teknoloji alanlarında iş birliğinin güçlendirilmesi konusu değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke ilişkilerinin başta yenilenebilir enerji ve savunma sanayii olmak üzere birçok alanda atılacak yeni adımlarla daha ileri taşınacağını ifade etti.

Görüşmede Filistin meselesi de gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de kalıcı barışın sağlanması ve bölgenin yeniden imarı için Türkiye’nin çalışmalarını sürdürdüğünü, insani krizin sona erdirilmesi için çabaların artırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasının bölge istikrarı açısından önemine dikkat çekti.

Ziyaret kapsamında Türkiye ile Suudi Arabistan arasında dört anlaşma imzalanırken, iki ülke arasındaki stratejik iş birliğinin daha da derinleştirilmesi yönünde mesajlar verildi.

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın