enver el evlaki fatih sultan mehmet 1200x545 c
enver el evlaki fatih sultan mehmet 1200x545 c

Enver El Evlaki: Çocuklarınızı Fatih Sultan Mehmet’i Öğreterek Büyütün

El Hicret Bülteni, yeni sayısını yayınladı. ‘Çocuklarımızı Cihat ve Mücahitlerin Sevgisiyle Büyütmek’ başlıklı Bülten, bu sayısında El Kaide Lideri Enver El Evlaki’nin konu hakkındaki görüşlerine yer vermiş.

El Hicret Bülteninde yer alan Enver El Evlaki’nin görüşlerini uluslararası güvenlik ilgilisi okurlarımız için Türkçeleştirdik:

“Çocuklarımızın cihat ve mücahit sevgisiyle büyütülmesi gerekir.

Onlara aktardığımız kıssaların zengin cihat tarihimizden gelmesi gerekir.

Onları Ali Bin Ebi Talib, Halid Bin Velid, Ebu Ubeyde, Sad Bin Ebi Vakkas, Fatih Sultan Mehmet, Muhammed Bin El Kasım ve Selahaddin ile büyütmeliyiz.

Onların örnekliklerin günümüz cihat kahramanları olmalı.

Diğer yandan Firavun’a, Karun’a ve Ebu Cehil’e ve tabi ki günümüzün Firavunlarına, Karunlarına ve Ebu Cehillerine nefreti öğrenmeliler.

Çocuklarımıza ‘sorunlardan uzak dur ve iyi çocuk ol’ (anlayışı) öğretilmemeli, aksine ‘seni belaya sokacak olsa da doğru olan şeyi yap’ düsturu verilmeli.

Pasif biri olmak yerine proaktif biri olmayı öğrenmeleri gerekir.

Aşerei Mübeşşereden olan Zubeyr Bin Avvam, oğlu Abdullah’ı daha çocuk yaştayken beraberinde savaş meydanlarına götürürdü. Fakat Abdullah henüz bir çocuk olduğu ve bu yüzden savaşamadığı için babası, ona küçük bir bıçak taşıtır ve savaş meydanlarında dolaştırırdı ki yaralı kafirleri bulsun da işlerini bitirsin diye. Daha sonra Abdullah büyüdü de bu Ümmetin büyük savaşçılarından biri oldu.

Fiziki cihat her ne kadar erkeklerin alanı olsa da bacılarımızın da kocalarının yaşadığı ‘mücahit hayatını’ yaşamaları gerekir. Eğer cihada gidecek olursa eşinin destekçisi olması, şehit olursa memnuniyet duyması, esir olursa da sabırlı olması gerekir.

Mücahit bir bacı Ensar hanımları gibi olmalı. İslamın babalarını, erkek kardeşlerini, kocalarını ve erkek evlatlarını onlardan götürdüğünü görüyorlardı fakat yine de bu amellerin sonuçlarını çok iyi bilerek muhacirleri ağırlıyor, evlerin onlara açıyor, paralarını onlara harcıyorlardı.”

İmam Enver El Evlaki

Kaynak: Asyanın Sesi / Sorumluluk kaynağa aittir.

İlginizi Çekebilir

kuresel bir proje lgbt 01

Küresel bir proje ”LGBT”

Batılı insanın doyumsuz zevk ve uzun yaşam arzusu, fıtrata aykırı insan neslini tehdit eden hayat …

siyonizm arap yahudileri nasil birlestirdi h1507563093 7a8e53

Siyonizm Arap Yahudileri nasıl birleştirdi?

Siyonizm Arap Yahudileri nasıl birleştirdi? İsrail, aynı Filistinlilere yaptığı gibi, Arap Yahudilerinin de tarihlerini ellerinden …