Suriye’nin doğusunda yer alan Deyr ez-Zor ilinin Meyadin kentinde bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırı sonucu iki kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, saldırı bir polis karakolunun yakınında gerçekleşti. Şiddetli patlamada çevredeki binalarda hasar meydana gelirken, olay yerine çok sayıda ambulans ve güvenlik gücü sevk edildi.
Patlamanın SDG’nin kontrolündeki bölge yönünden El-Meyadin polis karakoluna düşen bir roket mermisi olduğu belirtildi.

El-Mayadin Kamu Güvenliği Dairesi, El-Mayadin’de akşam 8’den sabah 5’e kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.
Bölgedeki tansiyonun son haftalarda yükseldiği, özellikle Deyr ez-Zor ve çevresinde benzer saldırıların zaman zaman yaşandığı biliniyor.
Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.