Dışişleri’nden Belçika’daki PKK olayları hakkında açıklama

Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK yandaşlarının Belçika’daki saldırıları hakkında “Yaşanan hadiseler, PKK terör örgütünün Batı Avrupa’da toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini bir kez daha göstermiştir” açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, Belçika’nın Leuven şehrinde yaşanan olaylara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, 24 Mart’ta Belçika’nın Leuven şehrinde toplanan PKK militanları tarafından Heusden-Zolder ve Hauthalen şehirlerinde yaşayan Türk vatandaşlarını hedef alan saldırılar gerçekleştirildiği belirtilerek, “Olaylarda can kaybı yaşanmamış, bazı vatandaşlarımız yaralanmışlardır. Olaylar karşısında Brüksel’de ve Ankara’da Belçika makamları nezdinde derhal girişimlerde bulunulmuştur. Sayın Bakanımız aynı gece Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ile telefonda görüşmüştür. Ayrıca, Belçika’da görevli diplomatik temsilcilerimiz olay bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızla bir araya gelmişlerdir” denildi.

“SORUŞTURMA BAŞLATILDI”

Açıklamada, Belçika’daki Türklerin sağduyulu tavrı ve Belçika emniyet makamlarının müdahalesi sonucu olayların büyümesinin engellendiği belirtilerek, “Saldırganlar hakkında yerel makamlarca soruşturma başlatılmıştır. Yaşanan hadiseler, PKK terör örgütünün Batı Avrupa’da toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini bir kez daha göstermiştir. Gelişmeler her düzeyde takip edilmekte ve gerekli girişimlerimiz sürdürülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kırmızı bültenle aranan PKK’lılar serbestçe eylem düzenliyor 

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfının (SETA) “Avrupa’da PKK Yapılanması” başlıklı kitabına göre, Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı teröristler ve KCK terör örgütünün yapılanmasına mensup çok sayıda PKK’lı, Belçika’da örgüt ağının önemli isimleri arasında kamusal görünürlüklerini gizlemeden, serbestçe PKK adına eylemler düzenliyor.

İlginizi Çekebilir

‘Mavi Marmara 2’ filosunun Gazze’ye çıkışı ertelendi

Filistinlilere yardım götürmek üzere Cuma günü Gazze Şeridi’ne doğru yola çıkacak olan gemi filosu, idari …

“Ya Rab, Kahhar isminle Netenyahu ve Siyonistleri kahru perişan et!”

Erdoğan: Ne yaparsanız yapın kalbime de kavlime de zincir vuramazsınız! Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Parlamenterler Arası …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir