13:06 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Çengelköy’deki davalık olan yalı tahliye edildi

Üsküdar Çengelköy’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile davalık olan Barkan Ailesi’ne ait 150 yıllık 3 katlı yalı boşaltıldı.

Tahliye için verilen sürenin dolmasıyla birlikte sabah saatlerinde İBB ekibi yalıya geldi. İcra memurları gözetiminde çilingir yardımıyla yalıya giren görevliler, eşyaları kamyon ve minibüse taşıyarak yalıyı tahliye etti.
Yaşananlara tepki gösteren yalı sakinleri gözyaşlarını tutamadı. Yaşanan süreçle ilgili konuşan yalının hak sahiplerinden Cenk Barkan, “Gördüğünüz üzere çilingir marifeti ile kapıyı açtılar eşyalarımızı taşıyorlar. Hukuksuz iş elbet adelet yerini bulacak biz davamızdan sonuna kadar vazgeçmeyeceğiz. Anayasa’da mahkememiz var, devam ediyor” dedi. Barkan, “Ekrem İmamoğlu şunu iyi bilsin, İstanbul’un neredeyse bütün zabıtalarını, bütün polislerini buraya toplamanın anlamı var mı? Biz kimiz? biz terörist değiliz ki. Sanki kentsel dönüşüme direnen mahalleli gibi gelmiş burada yaşayan iki kişi var zaten. Ama bizim bu mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” diye konuştu.

DİĞER GELİŞMELER