Çarşaflı kadının dövüldüğü dünkü olayın görgü tanıkları konuştu[Videolu]

Adana – Dün Bahçelievler Mahallesi’nde yaşanan ve bir çarşaflı kadının polis tarafından darbedildiği olaya ilişkin görgü tanıkları konuştu.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre olay,iftar saati öncesi gerçekleşti. Yaşanan arbedenin ardından polisler, kadına biber gazı sıkarak darbetmeye başladı.

Olaya müdahale eden bazı vatandaşlar da polisler tarafından darbedildi. Görgü tanıkları, polisin aşırı güç kullandığını ve orantısız bir şekilde şiddete başvurduğunu belirtti.

Olayla ilgili video ve fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde, çarşaflı kadının yerde yatarken polisler tarafından darbedildiği görülüyor.

Olayda darbedilen ve hamile olduğu öğrenilen kadın ve diğer vatandaşlar hastaneye kaldırıldı.

Darp mağduru, dün yaşanan polisin biber gazlı müdahalesinde yaşadıklarını anlattı.

Mağdure Mira Haber’e ulaştırılan ifadesinde şunları dile getirdi:

“Abim ve babam muhtarlık seçimleri sonrası diğer adaylarla sorun yaşamışlar. Olay günü polisler arabalarından jop ve biber gazı ile indiler. Komut almış gibiydiler. Eve dönerken aile fertlerimi sokakta gördüm. Gözlerim lazer ameliyatı sonrası kızarıktı. Polise biber gazı sıkma bana dememe rağmen peçemi çekip yüzüme biber gazı sıktı. ‘Lazerli mi?’ diye dalga geçer gibi konuştu. Abim beni korumaya çalışırken polisler ona da saldırdı.”

Bir görgü tanığı, ses kaydı oluşturarak yaşadıklarını detaylı bir şekilde anlatacağını ve videolar paylaşacağını da belirtti.

Konuyla ilgili olarak Mira Habere ulaşan görgü tanıkları olayı şöyle anlattı:

Kendisiyle görüştüm, gruba eklenmeye rızası vardır. Sesinin duyurulmasını da kendisi bizzat istiyor. Bir ses kaydı oluşturur, videoları da atar. Hani bu zulmü gören kişinin kendisi olduğunu izah eder. Kendiniz de yazabilirsiniz ona. Savcılığa başvurdu mu vs. Bunların detaylarını anlatacak. Ben yüzeysel olarak anlatacak olursam merakınızı gidermek adına; hanımefendinin abisi ve babası siyasi (muhtar) taraftan. Siyasi taraf olmaları hasebiyle, kaybeden taraf polisleri dolduruyor. Özellikle amirin, büro amiri ilk defa sokağa iniyor. Normalde bilirsiniz büro amirleri mahalle kavgalarına inmezler. Bu adamlar arabalarından direkt joplu biber gazlı inmişler. Yani bildiğiniz komut almışlar. Ve bu komut doğrultusunda hareket ediyorlar. Hanımefendi çarşıya benim yanıma gelmişti. Bir çanta almıştı ve tableti vardı. Onu hazırlamıştım. Evine dönerken dolmuştan iner inmez bakıyor ki aile fertleri sokakta. Kendisi de orada bulunuyor. Aile fertleri orada olunca. Hanımefendinin gözleri lazer ameliyatı olmuş, kızarıktı zaten. Polise “biber gazı sıkma bana” demesine rağmen peçesini çekmiş. Biber gazını yüzüne sıkmış. “Öyle mi demiş. Lazerle mi? iyi iyi güzel” demiş. Dalga geçerekten. Biber gazını suratına sıkmış. Zaten üzerine kapanan hanımefendinin abisi.Olay böyle gelişiyor. Detaylarını zaten kendisi izah edecek. Ben dedim hani hem merakınızı gidereyim, hani taşlar otursun yerine tabiri caizse. Böyle bir durum gelişiyor. Zaten çarşafından peçesini sökünce polis defalarca ona işte, bana ver bana ver diyor. Kucağına atıyor peçesini. Ondan sonra hanımefendi takınca tekrar peçesini bir daha çekiştiriyor. Böyle olmuş olay. Kendisi zaten izah eder”
 

Resmi açıklama gelmedi

Olayla ilgili açıklama herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Olayı gören vatandaşlar sosyal medyada “Ramazan günü oruçlu kimselere biber gazı ile müdahele” edilmesini ve “darp” olayını kınayan mesajlar yayınladı.

https://www.mirahaber.com/skandal-goruntuler-ortaya-cikti-carsafli-kadini-dovmekle-yetinmediler-1400638.html

Soruşturma başlatılması istendi

Sosyal medyada vatandaşlar olayla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatılmasını, olay hakkındaki hakikatin ortaya çıkarılaması için görgü tanıklarının ifadeleri ve kamera kayıtları incelenmesini istedi.

Tepkiler

Olay, sivil toplum kuruluşlarından tepki gördü. Yapılan açıklamalarda, polisin aşırı güç kullandığı ve orantısız bir şekilde şiddete başvurduğu belirtildi.

Olayın aydınlatılması ve sorumluların cezalandırılması için yetkililere çağrıda bulunuldu.

Not: Bu haber metni, görgü tanıklarının ifadelerine ve polis açıklamasına dayanarak hazırlanmıştır. Olayla ilgili tüm detaylar resmi soruşturma tamamlandıktan sonra netleşecektir.

Kaynak: Mira Haber 

Ramazan’da skandal: Çarşaflı hamile kadına jop darbeleri yağdı![Videolu]

Bir Cevap Yazın