btk akademi ile ucretsiz kurs ve sertifika imkani 01
btk akademi ile ucretsiz kurs ve sertifika imkani 01

BTK Akademi ile ücretsiz kurs ve sertifika imkanı

Vatandaşın genellikle kamu kurumlarıyla ilgili işlemlerini yapmak için kullandığı e-Devlet, ücretsiz eğitim veren BTK Akademi’nin kapısını da aralıyor.

Yabancı dil, robotik, kişisel gelişim gibi 9 farklı kategoride eğitim verilen BTK Akademi’den 3 yılda 1 milyon 175 bin 41 kişi faydalandı.

E-Devlet’in arama sekmesine BTK Akademi yazarak sertifikalı ücretsiz kursalara ulaşılabiliyor. Ya da btkakademi.gov.tr adresine gidip e-Devlet ile giriş yaparak eğitimlere ulaşmak mümkün.

E-Devlet’te bulunan başlıca eğitimler şöyle:

– Yabancı dil eğitimleri

– Arama motoru optimizasyonu ( SEO )

– 3ds Max ile modelleme

– Python ile programlama

– SQL 

– Excel eğitimi

Yukarıdaki eğitimler dışında BTK Akademi üzerinden yüzlerce ücretsiz eğitime erişilebiliyor, üstelik eğitimlerin çoğu sertifikalı.

ÜCRETSİZ EĞİTİMLERE e-devlet ŞİFRESİYLE ULAŞILIYOR

Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanıyla ilgilenen herkes bu eğitimlerden ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Bu eğitim dünyasına 16 yaşından küçük kullanıcılar E- Devlet şifresine sahip olmadığı için üyelik sistemiyle, 16 yaşından büyükler ise E-Devlet şifresiyle giriş yapabiliyor.

GÖNÜLLÜ EĞİTMENLİK İÇİN ÖN LİSANS ŞART

BTK Akademi ücretsiz olarak düzenlediği eğitim sertifika programlarıyla, kamu ve özel sektörün ihtiyacı olan kaliteli iş gücünün üretilmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Gönüllü eğitmenler gençlere, çocuklara ve her yaştan iş sahibi olmak isteyen kişilere yönelik eğitim ve öğretim faaliyetlerinin düzenlenmesinde katkı sağlayarak ekibin bir parçası olabiliyor. BTK Akademi Eğitmen Gönüllüsü olmak için en az ön lisans mezunu olunması ve sitedeki formu doldurarak başvuru yapılması gerekiyor.