Birincilik kürsüsünden Avrupa’ya: “Ceza vermezseniz adam değilsiniz!”

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında İstanbul’da düzenlenen Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası’nda zafere ulaşan milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz, zaferinin ardından Filistin bayrağı açarak Filistin’de yaşanan zulme tepkisini dile getirdi.

Bu cesur hamlesi geniş çapta yankı uyandırdı ve Akyüz’e büyük bir destek yağdı.

Ancak Akyüz’ün bu eylemi, Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından şampiyonluklarının geri alınacağı yönünde tehdit edilmesine sebep oldu.

Necmettin Erbakan Akyüz, yaptığı açıklamada, Filistin halkına destek vermek ve İsrail işgalini protesto etmek amacıyla bu protestoyu gerçekleştirdiğini belirtti. Filistin davasının her zaman yanında olduğunun altını çizen Akyüz;

“Bebek katillerine karşı yapmış olduğum protestoyu kalkıp, ‘bizim değerlerimize aykırı böyle şeyler’ diyerek soruşturmak açmak! Senin değerin bile yok!” ifadelerini kullandığı videosu viral oldu.

Akyüz alınan karara, şu ifadelerle yanıt verdi;

“Soruşturma açmak, şampiyonlukları almak, ceza vermek… Dünya, Avrupa ne şampiyonluğum varsa elimden alın. Beni bunlarla korkutup geri adım attırabileceğinizi düşünüyorsanız, aklınızı peynir ekmekle yemişsiniz gerçekten. Bebek katillerine karşı yapmış olduğum protestoyu kalkıp, ‘bizim değerlerimize aykırı böyle şeyler’ diyerek soruşturmak açmak! 

Senin değerin yok. Ne değeri? Ne vicdan, ne insanlık, ne haysiyet… Hiçbir şey yok sizde. Aşağılıksınız! Aşağılık bile değilsiniz, seviyeniz bile yok sizin. Almazsanız da, ceza vermezseniz de adam değilsiniz ulan!. Dünya şampiyonluğundan daha gurur verici bir şekilde taşıyacağım o cezayı.”

Kaynak: Mira Haber 

Bir Cevap Yazın