universite sinavi icin esad rejimi tarafina gecmek videolu 01
universite sinavi icin esad rejimi tarafina gecmek videolu 01

Analiz: Üniversite Sınavı için Esad Rejimi Tarafına geçmek[VİDEOLU]

Geçtiğimiz günlerde özgür bölgede bulunan bazı kız ve erkek öğrencilerin üniversite sınavları için Esed rejimi tarafına geçtikleri doğrultusunda görüntülü haberler paylaşıldı. Haberle ilgili bu yetişkin çocukların velilerinin çocuklarının ırzlarına ve canlarına ehemmiyet vermedikleri doğrultusunda yorumlar yapıldı.

Bu olay bize hem ülkemizde hem de diğer bölgelerde bir diploma için ne hallere düşüldüğünü hatırlattı. Özgür bölge halkından olan bu kişiler, çocuklarını savaştıkları Nusayri rejimin okulundan mezun edebilmek için, düşman eline esir düşmeleri gibi tehlikeleri göze alırken, bizimkiler de bir dönem coplanma, hakaret, küfür ve her türlü dışlanmayı göze alarak kızlarını laik Kemalistlerin hakim olduğu okulların diplomasını almaya gönderiyordu..

Bu iki örneğe mukabil olarak, birçok İslami harekete göre büyük başarılar elde etmiş ve bir model haline gelmiş olan Taliban ise, kız çocuklarını düşmanlarının okuluna göndermek bir yana, karma okullara karşı olduklarından bu tür eğitim sistemini benimseyen okulları dinamitle havaya uçuruyorlardı.

Her iki örneğin mahsulleri de ortada; birisinde ümmet için(!) başını açmaya kadar her türlü tavizi vermeye meyilli, mevcut sisteme entegre müslüman tipleri çıkarken, diğerinde ilkelerinden ödün vermeyen, bir müslüman kadının başörtüsüne el uzatıldığı için savaş başlatan yiğitler doğuran analar çıkmakta.


(Muhammed Ata)

İlginizi Çekebilir

Hamas ateşkes teklifini kabul etti, İsrail’in saldırıları sürüyor!

İşgalin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısının 213’üncü gününde , dün gece Refah’ın doğusundaki bölgelerde 11 eve …

Dunya Katliama Kayitsiz Kalmiyor Abddeki Columbia Universitesinde Baslayan Ve Tum Dunyaya Yayilan Universitelerdeki Filistine Destek Protestolari Ingiltereye De Sicradi 1715004622793

İngiltere’nin prestijli üniversitelerinden Gazze’ye dayanışma mesajı

Cambridge ve Oxford üniversitelerindeki öğrenciler Pazartesi günü erken saatlerde üniversite arazisinde Filistin yanlısı kamplar kurarak …